Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Μας σπρώχνουν σε Σύνοδο Κορυφής για να μας πνίξουν;

Μας σπρώχνουν σε Σύνοδο Κορυφής για να μας πνίξουν;

Όσο περνούν οι ώρες και πλησιάζουμε στο eurogroup που θα κρίνει την τύχη του ελληνικού αιτήματος

Όσο περνούν οι ώρες και πλησιάζουμε στο eurogroup που θα κρίνει την τύχη του ελληνικού αιτήματος, πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν να μη λαμβάνεται σήμερα η τελική απόφαση αλλά να παραπέμπεται σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα.

Αν συμβεί αυτό θα ερμηνεύει την επιθετική ως προσβλητική για την Ελλάδα στάση της Μέρκελ και του Σόιμπλε τις τελευταίες ημέρες.
Πιθανώς λοιπόν να επιδιώκουν να κριθεί το ελληνικό αίτημα σε Σύνοδο Κορυφής που θα συγκληθεί την ερχόμενη Παρασκευή 28/2.
Και θα το επιδιώκουν επειδή εκείνη τη μέρα λήγει το πρόγραμμα προστασίας της χώρας μας. Άρα θα προκαλέσουν μια Σύνοδο που θα μπορούν να πιέσουν την Ελλάδα στο μέγιστο βαθμό.

Γιατί αν και αυτή δεν καταλήξει σε συμφωνία –δηλαδή αν δεν υποχωρήσουμε πλήρως στις απαιτήσεις της Μέρκελ- θα πρέπει τη Δευτέρα να ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες με τη χώρα μετέωρη ανάμεσα στο ευρώ και τη δραχμή.

Με απλά λόγια μας σπρώχνουν στην πιο αδύναμη θέση για να μας επιβάλουν τις απαιτήσεις του και να πνίξουν πολιτικά την κυβέρνηση Τσίπρα.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε