Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Μέγας κίνδυνος για την κυβέρνηση ο εφησυχασμός…

Μέγας κίνδυνος για την κυβέρνηση ο εφησυχασμός…

Το αποτέλεσμα του eurogroup δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς

Το αποτέλεσμα του eurogroup δεν προσφέρεται ούτε για πανηγυρισμούς αλλά ούτε και για καταστροφολογία. Η κυβέρνηση εξασφάλισε τη δόση αφού πήρε σκληρά μέτρα που εκτείνονται και πέραν της λήξης του μνημονίου και επικαιροποίησε τη συζήτηση για το χρέος χωρίς όμως να εξασφαλίσει κάτι συγκεκριμένο.

Και αυτό το συγκεκριμένο κάποιοι το ήθελαν για… εσωτερική κατανάλωση. Μια κατανάλωση που θα το εξαντλούσε εντός διημέρου. Αντίθετα αν εξασφαλίζαμε κάτι πιο συγκεκριμένο θα ήταν το καλύτερο σινιάλο προς τις αγορές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Και αυτή η… εξωτερική κατανάλωση του θα ήταν ουσιαστική βοήθεια στην ελληνική οικονομία.

Άρα δεν είμαστε ακόμα ούτε στα μισά του δρόμου. Και τα δύσκολα δεν έχουν περάσει παρά τις σχετικές δηλώσεις. Το πιο μεγάλο λάθος της κυβέρνησης, που το έκαναν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές, ήταν ότι μόλις έφταναν σε ένα σημείο σαν και αυτό που είμαστε σήμερα, δηλαδή τέτοιο που να μπορεί να γεννά ελπίδα, παρασύρονταν από την ανάγκη τους για λόγια επιτυχίας και ανέκοπταν το ρυθμό. Έτσι κατέστρεφαν ότι χτίστηκε από τις θυσίες μας.

Θα πέσει και αυτή η κυβέρνηση στην ίδια παγίδα; Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος. Και αν αυτό συμβεί τότε δε θα έχει επόμενο. Όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και για τη χώρα. Τώρα είναι που πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες. Τώρα είναι που οι υπουργοί πρέπει να ξεχάσουν τα λόγια και τους πανηγυρισμούς και να δουλέψουν για την ανάπτυξη. Για τις επενδύσεις. Για να γίνει η Ελλάδα φιλική, όσο μπορεί εντός του παράλογου πλαισίου που μας έχει επιβληθεί, προς την επιχειρηματικότητα.

Πιθανώς το κυβερνητικό σχήμα να θέλει αλλαγές. Όμως οι νέοι που θα προστεθούν θα πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά ώστε να ολοκληρώσουν την προσπάθεια και όχι για να κάνουν τους… ευχάριστους. Για τον Αλέξη Τσίπρα αυτή η στιγμή θα είναι η πιο καθοριστική για τη μελλοντική πολιτική του διαδρομή.
Αν αξιοποιήσει τη γνώση από τα λάθη και σπρώξει τα πράγματα μπροστά χωρίς εφησυχασμούς και χαλάρωση, μπορεί να επιτύχει στόχους που θα τους επικαλείται στο διηνεκές για να ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών. Γιατί θα έχει να επιδείξει ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Αν υποχωρήσει στις σειρήνες του εφησυχασμού θα του καταλογίζεται ότι και αντίθετα στα πιστεύω του λειτούργησε και αποτέλεσμα δεν πέτυχε.
Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της ωρίμανσης. Για όλους.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε