Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο Αναστασιάδης διασύρει την εθνική Ελλάδος

Ο Αναστασιάδης διασύρει την εθνική Ελλάδος
Φωτογραφία Reuters

Η επιλογή του Άγγελου Αναστασιάδη ως προπονητή της εθνικής ήταν αρνητική έκπληξη για τους γνωρίζοντες έστω και λίγα περί τα ποδοσφαιρικά.

Ιδιόρρυθμος άνθρωπος, με εμμονές και μεγάλη δυσκολία χειρισμού των άλλων αφού η προτεραιότητα του είναι ο χειρισμός του υπερεγώ του. Προπονητής που μπορεί να κοουτσάρει μικρές ομάδες με νεαρούς παίκτες. Αλλά που αδυνατεί να πείσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Από τον πρώτο αγώνα της εθνικής αλλά και σε όλους όσους ακολούθησαν ως χθες φάνηκε ότι ο Αναστασιάδης δεν μπορούσε να υπηρετήσει τη φιλοσοφία της βιτρίνας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ομάδα χωρίς σταθερό κορμό, ασύνδετη, απροετοίμαστη μπαίνει στο γήπεδο χωρίς πλάνο και δέχεται 2-3 γκολ σε κάθε πρώτο ημίχρονο που αγωνίζεται. Το σχήμα σε κάθε αγώνα είναι χειρότερο από τον προηγούμενο.

Η άμυνα που κάποτε μας έδωσε ευρωπαϊκό τίτλο, τώρα παραπαίει. Και εκείνος αποδίδει την ευθύνη στο Θεό. Χθες μάλιστα ισχυρίστηκε στην επίσημη δήλωση του ότι ταπεινωθήκαμε γιατί μάλλον οι Αρμένιοι είναι καλύτεροι άνθρωποι και τους προτίμησε ο Θεός!!!!!

Όταν δε μπορείς να δεις τα λάθη σου τα φορτώνεις στους άλλους. Στην εσχατιά αυτής της αντίληψης επικαλείσαι τα μεταφυσικά. Αλλά όλα αυτά είναι αντικείμενο του γιατρού. Εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο, για εθνικό γόητρο και χρήματα των φορολογουμένων.

Η ΕΠΟ οφείλει σήμερα να λύσει τη συνεργασία με τον Έλληνα τεχνικό. Προφανώς έχουν και οι παίκτες ευθύνη. Αλλά σε κάθε εθνική ομάδα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που οι παίκτες της παίζουν σε συλλόγους από κάθε γωνιά του κόσμου και συναντώνται μια στο τόσο για δύο προπονήσεις και δύο αγώνες αν ο προπονητής δεν τους κάνει ομάδα και δεν τους καθοδηγήσει με σοβαρότητα και επαγγελματισμό θα προκαλέσει το διασυρμό.

Και η εθνική Ελλάδος διασύρεται.

Οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ έχουν ευθύνη απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Ας διορθώσουν το λάθος τους τώρα. Αλλιώς… ο Θεός να τους φυλάει!

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις