Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο στολισμός της Αθήνας…

Ο στολισμός της Αθήνας…
Φωτογραφία InTime News

Η πρωτοβουλία του νέου δημάρχου Αθηναίων για το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πρωτεύουσας έχει πολύ σχολιαστεί και επικριθεί.

Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια να φωτιστεί επιτέλους η πόλη ήταν επιβεβλημένη. Και η ιδέα να απευθυνθεί ο δήμος σε ιδρύματα και εταιρίες –σχεδόν 20 στο σύνολο τους- που δέχθηκαν και ανέλαβαν το κόστος ήταν μονόδρομος γιατί λεφτά στο δημοτικό ταμείο δεν υπήρχαν.

Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα από αισθητικής απόψεως αδικεί και το δήμο και τις εταιρίες. Τι πήγε στραβά; Ίσως το ότι έλειψε ο κεντρικός σχεδιασμός επειδή δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία! Δηλαδή μια ομάδα ειδικών από την πλευρά του δήμου που θα συνεργαζόταν με τις εταιρίες ώστε να υπάρχει ένα σχέδιο. Όχι για να γίνει όλη η Αθήνα ίδια. Αλλά να υπάρχει μία αισθητική και να αποφευχθούν τα ufo και οι εντομοπαγίδες.

Σε κάθε περίπτωση η έστω κακοστολισμένη Αθήνα είναι χίλιες φορές καλύτερη από την αστόλιστη Αθήνα. Και είναι κρίμα που παρ’ ότι δόθηκαν τα χρήματα δεν προέκυψε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αλλά το σχέδιο δεν πρέπει να «καεί». Του χρόνου και εγκαίρως θα πρέπει να σχεδιαστεί σωστά, τα ιδρύματα και οι ιδιώτες να μην το… φοβηθούν και να γίνει η Αθήνα χριστουγεννιάτικη και με …άποψη!

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις