Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

O ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει τι λέει και η ΝΔ δεν ξέρει τι να πει

O ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει τι λέει και η ΝΔ δεν ξέρει τι να πει

Η καθοριστική προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μόλις τρεις εβδομάδες.
Οι στρατηγικές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , δηλαδή των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία είναι πια καθαρές αλλά και ελλιπείς.

Η καθοριστική προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μόλις τρεις εβδομάδες. Οι στρατηγικές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , δηλαδή των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία είναι πια καθαρές αλλά και ελλιπείς.

Η ΝΔ προβάλλει το φόβο. Φόβο για τη διάλυση των πάντων αν βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας. Μέχρι πρότινος το επιχείρημα αυτό απέδιδε. Αλλά η απελπισία στην οποία περιέπεσε η κοινωνία το αφομοίωσε. Και τώρα πια φαντάζει λίγο. Από μόνο του δεν επαρκεί για να φέρει εκλογική νίκη.

Η ΝΔ πρέπει και κάτι άλλο να πει. Να δώσει ένα σχέδιο. Ένα όραμα διαφορετικό από το …τελευταίο mail Χαρδούβελη προς την τρόικα που περιλαμβάνει νέους φόρους. Και ως τώρα δεν το κάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του επενδύει στην ελπίδα. Αλλά εξακολουθεί να μη δίνει πειστικές απαντήσεις για τη βασιμότητα της. Μιλά για επαναδιαπραγμάτευση που θα δώσει τη λύση. Αλλά αυτή την επαναδιαπραγμάτευση την απορρίπτουν εξ αρχής οι δανειστές μας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ δε δίνει απάντηση στο τι θα κάνει μετά. Αν θα ακολουθήσει την πολιτική της ΝΔ ή ποιο άλλο σχέδιο θα υλοποιήσει. Άρα δίνει την ελπίδα σε αντίθεση με τη ΝΔ αλλά μοιάζει να μην έχει επίγνωση του κινδύνου. Ταυτόχρονα στελέχη του με δηλώσεις που κάνουν επικαλούμενα επίσημες θέσεις του κόμματος δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο φόβο και ανασφάλεια στο εκλογικό σώμα.

Και η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλο. Δεν μπορεί να αντέξει ούτε άλλη λιτότητα αλλά ούτε και πειραματισμούς…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε