Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ο θλιβερός Παπακωνσταντίνου

Ο θλιβερός Παπακωνσταντίνου

Η εμφάνιση Παπακωνσταντίνου στη ΝΕΤ ήταν πραγματικά αποκαλυπτική.

Η εμφάνιση Παπακωνσταντίνου στη ΝΕΤ ήταν πραγματικά αποκαλυπτική.
Όχι μόνο δεν έδωσε καμία απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα αλλά τα όσα υποστήριξε ήταν τόσο αδύναμα και αντιφατικά που εξετέθη σε ακραίο βαθμό.
Δε δικαιολόγησε την αντιθεσμική λειτουργία του σε κάθε σημείο χειρισμού του. Από τον τρόπο παραλαβής της λίστας, που δικαιώθηκε το ρεπορτάζ μας ότι δεν παρελήφθη με το διπλωματικό σάκο αλλά «χέρι με χέρι», ως σήμερα που επιμένει ότι έχει χάσει το πρωτότυπο.
Ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε αμέσως τη λίστα στο ΣΔΟΕ για να μη διαρρεύσει. Αλλά ο τόσο προσεκτικός υπουργός…έχασε το πρωτότυπο! Μήπως για να μην αποδειχθεί ποιος αφαίρεσε τα ονόματα;

Δεν είχε εμπιστοσύνη στην ηγεσία του ΣΔΟΕ που αυτός διόρισε ,αλλά είχε στους υπαλλήλους του γραφείου του που τελικά… έχασαν τη λίστα.
Δε διάβασε τα ονόματα αλλά τα έδωσε σε έναν άγνωστο συνεργάτη του που… θα μας πει αργότερα ποιος είναι, και διάλεξε μερικά. Τα άλλα δεν τον ενδιέφεραν. Και σε αυτά που ξεχώρισε δεν περιλαμβανόταν κανένα από τα «καυτά» πρόσωπα της λίστας.

Υποστηρίζει ότι έκανε την επιλογή με βάση ο ύψος των καταθέσεων. Το επιχείρημα είναι γελοίο. Γιατί αυτός που έχει τα πολλά δεν είναι κατ’ ανάγκη παράνομος. Μόνο ο πλήρης και διαφανής έλεγχος αποκαλύπτει το φοροφυγά. Όχι το… ένστικτο του Παπακωνσταντίνου.

Μήπως όλα έγιναν για να καλύψει τους συγγενείς του που ήξεραν, μετά από ενημέρωση της τράπεζας ότι περιλαμβάνονται στη λίστα, αλλά και για να «παίξει» με τα ισχυρά ονόματα των καταθετών; Και ποιος άλλος εκτός από τον ίδιο είχε λόγο να σβήσει μόνο αυτά τα ονόματα?
Για να μη μακρηγορώ. Ο πρώην σκληρότατος ως προς την κοινωνία υπουργός στην υπόθεση της λίστας λειτούργησε αντιθεσμικά, δεν πέτυχε κανένα εισπρακτικό αποτέλεσμα και παρέδωσε το ντοκουμέντο παραχαραγμένο.

Για όλα τα παραπάνω… δε φταίει αυτός, όπως είπε, αλλά κάποιοι άλλοι και η ρημάδα η ζωή!

Και όλα τα παραπάνω από αυτόν που έκοβε μισθούς και εκτίνασσε την ανεργία…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε