Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ποιος οργάνωσε την προβοκάτσια της Ειδομένης;

Ποιος οργάνωσε την προβοκάτσια της Ειδομένης;

Όλα μαρτυρούν ότι αυτοί που έστειλαν τους πρόσφυγες από την Ειδομένη

Όλα μαρτυρούν ότι αυτοί που έστειλαν τους πρόσφυγες από την Ειδομένη στα Σκόπια μέσω των φυλλαδίων που όλοι είδαμε θέλησαν να στήσουν μια επικίνδυνη προβοκάτσια κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Παρακολουθήστε την αλληλουχία των δεδομένων. Οι πρόσφυγες είναι απελπισμένοι. Λειτουργούν παρορμητικά. Όταν κάποιος τους υποδεικνύει ένα δρόμο, αυτοί εύκολα πέφτουν στην παγίδα. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν χθες Δευτέρα εκείνοι που τους μοίρασαν τα φυλλάδια. Όμως οι οργανωτές της προβοκάτσιας ήξεραν ότι μοιράζοντας φυλλάδια προειδοποιούσαν τους σκοπιανούς για την επικείμενη παράνομη πορεία των προσφύγων στο έδαφος τους. Άρα τους ωθούσαν να συλλάβουν τους μετανάστες και να αξιώσουν από την Ελλάδα να πάρει πίσω όσους από αυτούς δε θα πνίγονταν στη διαδρομή. Ήθελαν δηλαδή να προκαλέσουν μια διπλωματική κρίση δεδομένου ότι οι σχέσεις Ελλάδας Σκοπίων είναι σε όλους γνωστό ότι έχουν πολλά «γκρίζα» σημεία.. Να αναγκάσουν την Ελλάδα ή να δεχθεί πίσω τους πρόσφυγες ή να απορρίψει το αίτημα και να εκτεθεί διεθνώς αφού ταυτόχρονα ζητά από την Τουρκία να παίρνει πίσω τους πρόσφυγες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά.

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι κραυγαλέα. Ποιος οργάνωσε και χρηματοδότησε την προβοκάτσια; Που τυπώθηκαν τα φυλλάδια; Ποιοι ήταν αυτοί που συνόδευαν τους πρόσφυγες στην πορεία τους προς τα Σκόπια;

Και εν κατακλείδι ποιος και με ποιο στόχο ήταν ο ιθύνων νους αυτής της προβοκάτσιας.

Είναι εθνική ανάγκη να βρεθεί. Για να μην το ξανακάνει αυτός και οι άλλοι όμοιοι του.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε