Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Πολλά κανάλια, αυστηροί όροι και απόλυτη διαφάνεια…

Πολλά κανάλια, αυστηροί όροι και απόλυτη διαφάνεια…

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διεξαγωγής του διαγωνισμού

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διεξαγωγής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έγραψα ότι ήταν πολύ πρόωροι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης.
Και σήμερα 2,5 μήνες αργότερα ο σχετικός νόμος δεν υφίσταται αφού τον ακύρωσε το ΣτΕ.

Τώρα ζούμε τις πρώτες ώρες μετά την απόφαση και πολλές από τις αντιδράσεις της κυβέρνησης έχουν βάση το θυμικό και όχι το Σύνταγμα και τη λογική. Αυτή η αντιμετώπιση πρέπει να σταματήσει τώρα γιατί αν η κυβέρνηση κάνει και άλλα λάθη τότε θα βρεθεί σε ακόμη δεινότερη πολιτική θέση. Επειδή όμως το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είναι θέμα δημοκρατίας και ο χειρισμός του από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα ήταν από ύποπτος έως ατυχής πρέπει να οδηγηθεί επιτέλους σε λύση.

Πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. Όπως ορίζει το Σύνταγμα. Με πρόσωπα ευρείας αποδοχής και διακομματική συναίνεση. Πρέπει αυτό να κάνει διαγωνισμό με αυστηρούς όρους και έλεγχο για όλους τους υποψηφίους. Και πρέπει να προκηρύξει όχι περιορισμένο αριθμό καναλιών αλλά όσες χωρά το φάσμα.

Έτσι και η πολυφωνία θα εξασφαλιστεί και τα έσοδα του κράτους θα μεγιστοποιηθούν και θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν. Και όποιος από τους καναλάρχες δε θα τηρεί τις προϋποθέσεις να χάνει αμέσως την άδεια και να πληρώνει και μεγάλα πρόστιμα.

Με λίγα λόγια …πολλά κανάλια, αυστηροί όροι, συνεχής έλεγχος και απόλυτη διαφάνεια.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε