Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ποτάμι. Η απελπισμένη ανάγκη για κάτι νέο…

Ποτάμι. Η απελπισμένη ανάγκη για κάτι νέο…

Η πρώτη δημοσκόπηση που καταγράφει το «ποτάμι» του Στ. Θεοδωράκη

Η πρώτη δημοσκόπηση που καταγράφει το «ποτάμι» του Στ. Θεοδωράκη και παρουσιάζει σήμερα το Νewsit δεν προσφέρεται για συμπεράσματα.

Το νέο κόμμα από τις πρώτες ώρες της γέννησης του καταγράφει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό σχεδόν 6%. Μεγάλο, θα πουν κάποιοι, για ένα νέο σχηματισμό χωρίς ακόμη πρόσωπα πλην του ιδρυτή και χωρίς γνωστό πρόγραμμα και θέσεις.

Μικρό, θα πουν άλλοι, αν συγκριθεί με τα πρώτα ευρήματα άλλων κομμάτων του παρελθόντος όπως το κόμμα Αβραμόπουλου που στην πρώτη του μέτρηση κατέγραφε σχεδόν διψήφιο ποσοστό.

Θα «φουσκώσει» γρήγορα θα ισχυριστούν οι πρώτοι. Θα «ξεφουσκώσει» τελείως θα πουν οι δεύτεροι.
Όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει. Γιατί το μόνο δεδομένο που επιβεβαιώνει η σημερινή μέτρηση είναι ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι κινούμενη άμμος.

Είναι ένας μεγάλος χώρος που ψάχνει έκφραση. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί πια. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί μεν, αλλά δεν αναπτύσσει δυναμική. Η ΔΗΜΑΡ παραμένει εναλλακτική. Και αρκεί ένας τηλεοπτικός δημοσιογράφος που εκφράζει πρόθεση χωρίς θέσεις και πρόγραμμα για να καταγράψει όχι δικά του ποσοστά αλλά την ανάγκη για κάτι νέο, άφθαρτο και ελπιδοφόρο.

Ανάγκη τόσο απελπισμένη που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέψει όσα θεωρούμε ως αναπόφευκτα.

Το «Ποτάμι» δείχνει στην πρώτη του καταγραφή ότι κάτι νέο και μεγάλο πρέπει να δημιουργηθεί. Με τα καλά κομμάτια απ’ τα παλιά και μπόλικο φρέσκο νερό!

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε