Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Πρέπει να κυβερνήσετε κ. Παπαδήμο

Πρέπει να κυβερνήσετε κ. Παπαδήμο

Οι εξελίξεις στην οικονομία φαίνεται ότι έχουν δρομολογηθεί.

Οι εξελίξεις στην οικονομία φαίνεται ότι έχουν δρομολογηθεί. Τα μέτρα που απαιτούνταν ψηφίστηκαν και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία από την ελληνική Βουλή. Το Eurogroup ενέκρινε ήδη την πρώτη δόση του νέου δανείου και το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους με όλες τις δυσκολίες και τα παιγνίδια της “τελευταίας στιγμής” προχωρά στην ολοκλήρωση του.
Τώρα πρέπει εμείς να εφαρμόσουμε όσα υπογράψαμε. Αν δεν τα υλοποιήσουμε είναι προφανές ότι δε θα έχουμε άλλη ευκαιρία, ούτε νέα δανεικά.
Και για να τα εφαρμόσουμε θα πρέπει όλοι να δούμε τη νέα πραγματικότητα και να αλλάξουμε πρακτική. Με πρώτη την κυβέρνηση.
Το εσωτερικό μέτωπο επανέρχεται πια ως πρώτη προτεραιότητα. Και δεν πρέπει να χαθεί ΚΑΙ αυτό το momentum.
Ο κ. Παπαδήμος θα πρέπει να στραφεί σε αυτό που αποκαλείται κυβερνησιμότητα. Θα πρέπει να αναλάβει τα ηνία της χώρας και στο εσωτερικό εκτός από την εκπροσώπηση της στο εξωτερικό.
Και αυτό δεν αφορά μόνο το πεδίο της οικονομίας που είναι αναμφίβολα το πιο σημαντικό. Επεκτείνεται και στην υπόλοιπη καθημερινότητα.
Για παράδειγμα το θέμα της ασφάλειας των πολιτών αναδεικνύεται σε μείζον. Και η πολιτεία εμφανίζεται απούσα και όταν μια ολιγομελής ομάδα καίει την Αθήνα, μία άλλη βάζει βόμβες στο μετρό και όταν κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου δολοφονούν για μερικές δεκάδες ευρώ.
Ο πολιτικός προϊστάμενος του μηχανισμού αποτροπής εγκληματικότητας ο κ. Χ. Παπουτσής υπέβαλε πριν από σχεδόν μία εβδομάδα την παραίτηση του. Αφού …έσωσε τη χώρα με την αποτελεσματική υπουργική θητεία του, έκρινε ότι ήρθε η ώρα να σώσει και το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος για την προεδρεία του.
Ο πρωθυπουργός απεδέχθη την παραίτηση αλλά δεν όρισε αντικαταστάτη. Αφήνει το χρόνο να κυλά, όπως έκανε και στην περίπτωση της παραίτησης Γερουλάνου που αποφάσισε να μην την κάνει δεκτή 6 ημέρες μετά την υποβολή της.
Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι ο πολιτικός χρόνος είναι διαφορετικός από τον δημοσιογραφικό. Όμως η αναβλητικότητα και η καθυστέρηση που επιδεικνύει ο κ. Παπαδήμος στο μέτωπο της κυβερνησιμότητας εκπέμπει είτε έλλειψη αντανακλαστικών είτε υστέρηση αντίληψης. Και παράγει ακυβερνησία.
Η χώρα έχει ανάγκη διακυβέρνησης και την έχει εμπιστευτεί στον κ. Παπαδήμο. Για όλα τα πεδία ύπαρξης της.
Κάντε το κ. πρωθυπουργέ…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε