Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Στην «ίδια μοίρα» κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση της GPO για Mega που παρουσίασε το βράδυ

Η δημοσκόπηση της GPO για Mega που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή του ο Γ. Πρετεντέρης περιγράφει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο το αδιέξοδο της κοινωνίας και την ανάγκη για τη δημιουργία νέων, υγειών πολιτικών δυνάμεων.

Οι πολίτες σε σειρά ερωτήσεων κατέδειξαν ότι ανέχονται την κυβέρνηση παρ’ ότι διαφωνούν με την πολιτική της και θεωρούν ότι δε διαπραγματεύτηκε επαρκώς τους όρους του νέου μνημονίου γιατί δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη λύση. Ενώ τα περισσότερα νοικοκυριά είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση δηλώνουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η καταλληλότερη και δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή εκλογών.

Δίνουν προβάδισμα δύο μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τον θεωρούν ανέτοιμο να κυβερνήσει και εκτιμούν ότι αν ήταν σήμερα πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας η κατάσταση θα ήταν χειρότερη!

Με λίγα λόγια τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση δε γεννούν ασφάλεια, ούτε ελπίδα, μήτε και προοπτική στους πολίτες. Γι’ αυτό και οι «δυνάμεις αντίδρασης» όπως η Χρυσή Αυγή αυξάνουν τη δημοσκοπική τους δύναμη.

Και αν για την κυβέρνηση λόγω των σκληρών μέτρων που λαμβάνει αυτή η στάση θεωρείται , εν μέρει, αναμενόμενη ,για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι προς προβληματισμό.

Οι πολλές φωνές, το θολό πρόγραμμα και η άκριτη υιοθέτηση όλων των διεκδικήσεων που παλαιότερα αποτελούσαν το σίγουρο δρόμο για τη νίκη στις εκλογές ίσως να μην έχουν πια την ίδια αποτελεσματικότητα.

Στη νέα εποχή οι παλιές συνταγές δεν πιάνουν. Γιατί αυτές μας οδήγησαν ως εδώ.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε