Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Θα αντέξει η κυβέρνηση Παπανδρέου;

Το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο

Το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες θεωρούν πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ανατροπής της κυβέρνησης εκ των έσω.

Μέλη του υπουργικού συμβουλίου, αλλά κυρίως βουλευτές, υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων δείχνουν διατεθειμένοι να μη στηρίξουν τα νέα επαχθή μέτρα. Δε θα “ρίξουν” την κυβέρνηση. Ακούγεται έντονα ότι ορισμένοι -κυρίως βουλευτες-έχουν αποφασίσει να παραιτηθούν από τις έδρες τους. Έτσι δε θα αναγκαστούν να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, ούτε και θα επωμισθούν το βάρος της ανατροπής του Παπανδρέου. Και από ‘κει που στις πλατείες τους μουντζώνουν και τους πετούν αυγά θα τους κάνουν ήρωες.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο η κυβέρνηση θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολή θέση και αν ο αριθμός των παραιτήσεων είναι μεγάλος η πολιτική της επιβίωση θα καταστεί αδύνατη.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών εμφανίστηκαν χθες με άλλο …τροπάρι!

Τα μέτρα που ήταν κατεπείγοντα μετατέθηκαν για… Ιούλιο τότε που αρχίζουν τα “μπάνια του λαού”.

Η συγκεκριμενοποίηση τους αφέθηκε για αργότερα. Έγινε και ολίγη αυτοκριτική, μαζί με δυό “σκελίδες” συναίνεση και ετοιμάστηκε η επικοινωνιακή συνταγή για να αποφευχθούν τα δύσκολα.

Δηλαδή οι δυο συνεδριάσεις με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος θα φανεί ως αύριο.

Σε κάθε περίπτωση όμως μέσα στο επόμενο 20ημερο ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να φέρει τα μέτρα στη Βουλή.

Τότε θα κριθούν όλα.

Και κρέμονται σε μιά κλωστή…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε