Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Θετικός ή αρνητικός ο απολογισμός της διετίας;

Θετικός ή αρνητικός ο απολογισμός της διετίας;

Πολλά θα ειπωθούν και μπόλικη αντιπαράθεση θα ξεδιπλωθεί για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Πολλά θα ειπωθούν και μπόλικη αντιπαράθεση θα ξεδιπλωθεί για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για το αν ο απολογισμός είναι θετικός ή αρνητικός.
Όμως αυτό που θα διαμορφώσει τη γνώμη και τελικά την κρίση του καθενός θα προκύψει από το στυγνό ερώτημα που θα θέσει ο καθένας μας στο εαυτό του ανεξάρτητα από το τι λέει η πολιτική επικοινωνία ή η πολιτική προπαγάνδα.
Και το ερώτημα είναι απλό και σαφές. Ήμουν καλύτερα τον Ιανουάριο του 2015 πριν γίνουν εκλογές ή είμαι καλύτερα σήμερα;
Την απάντηση τη δίνει ο καθένας ξεχωριστά. Και αν υπάρχει μεγάλη πλειοψηφία ίδιων απαντήσεων διαμορφώνεται το συλλογικό συνειδητό. Και επικρατεί επί κάθε μορφής προπαγάνδας όσο καλά κι αν αυτή είναι διατυπωμένη.
Υ.Γ. Ο καθένας από εμάς τους πολίτες κρίνει από τον εαυτό του. Οι υπουργοί όμως που προφανώς σήμερα ως πρόσωπα διαβιούν καλύτερα από ότι πριν δύο χρόνια πρέπει να σχηματίσουν άποψη όχι από την προσωπική τους κατάσταση αλλά από τη συλλογική. Γιατί ένα από τα πιο κλασικά και διαχρονικά λάθη της εξουσίας είναι να θεωρεί τη δική της κατάσταση ως κατάσταση της κοινωνίας. Πρόκειται για καταστροφική προβολή. Γιατί συνήθως αυτές οι δύο καταστάσεις είναι πολύ διαφορετικές…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε