Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Τι έβγαλε η κάλπη…

Τι έβγαλε η κάλπη…
Φωτογραφία InTime News

Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαιώνει την τάση των πολιτών για επιστροφή σε μια νέα μεταμνημονιακή μορφή κανονικότητας. Απαιτεί ισχυρούς παίκτες και τους καταδεικνύει ,απορρίπτει τον κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων και ζητά από νικητές και ηττημένους υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα.

Έχει έναν ισχυρό και αυτοδύναμο πρωθυπουργό για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2009, έναν πολύ ισχυρό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πολύ λιγότερη ορμή αν αξιολογήσουμε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.

Οι πολίτες αξιώνουν από τη νέα κυβέρνηση άμεσα αποτελέσματα και δεν της δίνουν χρόνο χάριτος. Ο Κ. Μητσοτάκης πέτυχε ένα υψηλότατο ποσοστό και κυρίως την αυτοδυναμία. Άρα έχει όλα τα όπλα στα χέρια του.

Ο Αλ. Τσίπρας είναι αναμφίβολα ένας χαμένος νικητής! Το ποσοστό του ειδικά με το κλίμα που είχε δημιουργηθεί είναι υψηλότατο. Και τον καθιστά αναμφισβήτητο πόλο εξουσίας. Μένει να δούμε τις κινήσεις του στο κόμμα από δω και πέρα για να αντιληφθούμε πως σκοπεύει να ξαναδιεκδικήσει την εξουσία.

Το ΚΙΝΑΛ γλίτωσε την περιπέτεια της συγκυβέρνησης αλλά έχασε το στοίχημα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να βρει ρόλο ώστε να μην «μαραθεί» κάτω από τη σκιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ κράτησε τις δυνάμεις του και το αλατοπίπερο της νέας βουλής θα είναι από δεξιά ο Βελόπουλος που θα προσπαθήσει να συσπειρώσει το δεξιότερα της ΝΔ ακροατήριο και ο Βαρουφάκης που θα επιχειρήσει το ίδιο από… αριστερά.

Όσο για τη Χρυσή Αυγή οι Έλληνες απέδειξαν ότι είναι δημοκράτες!

Τέλος το αποτέλεσμα αυτό αφήνει μια μεγάλη εκκρεμότητα για το τι θα γίνει με τις επόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική…

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις