Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Το δώρο του Τσίπρα στη ΝΔ!

ΣΥΡΙΖΑ

Δύο μήνες μετά την εκλογική του ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει ακόμη να βρίσκεται σε αναζήτηση νέας στρατηγικής.

Αναμενόμενο θα ισχυριστεί κάποιος, αν συνυπολογιστεί η θερινή ραστώνη. Ωστόσο ορισμένες αποφάσεις που φαίνονται ειλημμένες δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά.
Πιο κραυγαλέα, αυτή για τη μη εκλογή αρχηγού από την κομματική βάση στο επερχόμενο σημαντικό συνέδριο του κόμματος. Τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας όσο και άλλα κορυφαία στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης απέρριψαν κατηγορηματικά αυτή τη διαδικασία που την έχουν υιοθετήσει η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Και πιο εντυπωσιακή είναι η επιχειρηματολογία αυτής της απόρριψης. Δε θέλουν την άμεση εκλογή γιατί τη θεωρούν … αποπροσανατολιστική!

Είναι προφανές στον καθένα ότι μια άμεση εκλογή του Αλέξη Τσίπρα θα γινόταν με απόλυτο ποσοστό και από ένα μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων όπως παραδοσιακά συμβαίνει στην Ελλάδα. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρισκόταν στο προσκήνιο της θετικής πολιτικής επικαιρότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα ενέγραφε αβίαστα νέα μέλη που με… εσωστρέφεια αναζητά και θα αναβαπτιζόταν σε κάθε επίπεδο. Αλλά αυτό κάποιοι το θεωρούν … αποπροσανατολιστικό.

Για τα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αυτά του «μικρού κλειστού κόμματος» μοιάζει εξηγήσιμο. Αλλά για τους νεότερους και ειδικά για τον ίδιο τον Τσίπρα είναι ανεξήγητο. Και ταυτόχρονα ένα μεγάλο δώρο στη ΝΔ.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις