Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Βελβενδό και photoshop, ή ΕΛ.ΑΣ. και χωροφυλακή!

Βελβενδό και photoshop, ή ΕΛ.ΑΣ. και χωροφυλακή!

Είναι πραγματικά άδικο για την Ελληνική Αστυνομία να “καίει” τόσο εύκολα τη δουλειά της.

Είναι πραγματικά άδικο για την Ελληνική Αστυνομία να “καίει” τόσο εύκολα τη δουλειά της.
Ενώ οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση στο Βελβενδό κατάφεραν το απόλυτο, δηλαδή να συλλάβουν τους τρομοκράτες και να απελευθερώσουν τον όμηρο χωρίς ούτε ένα πυροβολισμό ή μια σταγόνα αίμα, κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους φρόντισαν να γυρίσουν την ΕΛ.ΑΣ στις παλιές κακές μέρες.
Με τη νοοτροπία του χωροφύλακα προσπάθησαν να παραποιήσουν τις φωτό των κατηγορουμένων με τα εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού. Η προσπάθεια ήταν και ερασιτεχνική, αφού η επεξεργασία ήταν εμφανέστατη, και επικίνδυνη γιατί εμφάνιζε την αστυνομία να προσπαθεί να συγκαλύψει ανομίες της.
Κρίμα πραγματικά. Μια τόσο επαγγελματική επιχείρηση να αμαυρωθεί από κάποιους νταήδες που θέλησαν να χτυπήσουν τους κατηγορούμενους. Και μερικούς άλλους που προσπάθησαν να συγκαλύψουν τους νταήδες.
Αλλά επειδή το πρόβλημα είναι μεγάλο ας αποφύγουμε τους συνήθεις συμψηφισμούς. Αν υπάρχουν- και προφανώς υπάρχουν- ένοχοι για την κακοποίηση πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν.
Ας μην ξεχάσουμε όμως ότι έχουμε ενώπιον μας τη νέα γενιά της τρομοκρατίας. Νέα παιδιά που μέσα στα αδιέξοδα τους έφτασαν να ληστεύουν, να φτιάχνουν βόμβες και να πυροβολούν κατά αστυνομικών.
Το πρώτο που δικαιούνται είναι μια δίκαιη δίκη και όχι εκδίκηση. Γιατί αυτή είναι η απάντηση μιας οργανωμένης κοινωνίας στην τρομοκρατία.
Και το δεύτερο η ομόθυμη καταδίκη της βίας και της τρομοκρατίας. Και όσων την ασκούν.
Μόνο αν καταφέρουμε επιτέλους να ξεχωρίζουμε την κάθε ευθύνη και να την αποδίδουμε αυτόνομη και ανεξάρτητη και όχι να τη συμψηφίζουμε για να την αποφύγουμε- και αυτό αφορά ΟΛΕΣ τις πλευρές- θα χτίσουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία. Χωρίς τρομοκρατία, αλλά και χωρίς αστυνομική βία.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε