Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Βγήκαν όλοι χαμένοι….

Βγήκαν όλοι χαμένοι….

Η συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε το απόλυτο. Κατάφεραν να βγουν χαμένοι, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση.

Η συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε το απόλυτο. Κατάφεραν να βγουν χαμένοι  τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση.

Κατ’ αρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε μια πρόταση στη βουλή που δεν τελεσφόρησε. Η κοινοβουλευτική του παρουσία δεν κατέγραψε κάτι σημαντικό. Οι ομιλίες τόσο του κ. Τσίπρα όσο και των βουλευτών του  ήταν οι προβλέψιμες, γενικόλογες και με ανακρίβειες όπως το περί εξεταστικής από το ευρωκοινοβούλιο για την τρόικα. Επίσης δεν απαντήθηκαν οι κατηγορίες για αλλαγή γραμμής από το Τέξας…

Ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε και μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή που επίσης δεν πέτυχε αφού μόνο μαζική δεν ήταν.  

Έτσι σπατάλησε ένα σημαντικό κοινοβουλευτικό όπλο χωρίς ούτε καν να κερδίσει τις εντυπώσεις και έδειξε ξανά αδυναμία να κινητοποιήσει την κοινωνία που πεινάει.

Αλλά και η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το δώρο που όπως είπε η ίδια της έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχασε μία βουλευτή και έτσι μείωσε και άλλο τη δύναμη της  Δεν έδωσε μια σαφή εικόνα για έξοδο από την κρίση, για ανάπτυξη για αλλαγή του κλίματος. . Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν λιγότερο οικονομική και περισσότερο ατακαδόρικη.

Γι αυτό και οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στη συζήτηση. Ελάχιστοι την παρακολούθησαν  και ακόμη πιο λίγοι τη βρήκαν ουσιαστική ή έστω ενδιαφέρουσα.
Έτσι σε μια τόσο κρίσιμη ώρα βγήκε για μια ακόμα φορά χαμένη η πολιτική και οι πολίτες.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε