Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Υπάρχει κάτι χειρότερο από τη μείωση των μισθών

Υπάρχει κάτι χειρότερο από τη μείωση των μισθών

Το μεγαλύτερο λάθος που διέπραξαν οι Έλληνες πολιτικοί

Το μεγαλύτερο λάθος που διέπραξαν οι Έλληνες πολιτικοί που χειρίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια την οικονομική κρίση είναι ότι για να αποφύγουν το περιβόητο πολιτικό κόστος κρύφτηκαν πίσω από την τρόικα και τους ηγέτες των δανειστών μας.
Για να αποσείσουν τις ευθύνες από τους ώμους τους διαμόρφωσαν μια πρακτική που αποσκοπούσε να καταδείξει ότι οι ξένοι κάνουν ότι θέλουν στην Ελλάδα, δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης και όλα τα δεινά μας επιβάλλονται χωρίς να υπάρχει πεδίο για αντιρρήσεις.
Και για να δείξουν ότι τάχα αυτοί είναι οι καλοί έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να ακυρώσουν στην πράξη τα μέτρα που υπέγραφαν για να ψιθυρίσουν στην κοινωνία ότι τη στηρίζουν μυστικά!
Είναι η απόλυτη τακτική της κατοχής. Την εφαρμόζεις εάν στον τόπο σου υπάρχει κατακτητής. Όχι αν επιλέξεις να φέρεις εσύ κάποιον και να του δώσεις τα… κλειδιά για να γλιτώσεις τη γκρίνια.
Η Ελλάδα σήμερα είναι στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας αλλά είναι απολύτως χρεοκοπημένη αξιακά ανά τον κόσμο.
Στην Ευρώπη έγινε η σπάταλη, αναξιόπιστη και ανίκανη χώρα.
Στο εσωτερικό έγινε η παραδομένη στους δανειστές πατρίδα που δεν έχει κυριαρχία.
Και αλλού πήγε η τρόικα. Και σε άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες οι δανειστές επέβαλαν σκληρότατα μέτρα. Πουθενά δεν δημιουργήθηκε η βεβαιότητα της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, την οποία στην περίπτωση μας διόγκωσαν οι Έλληνες πολιτικοί.
Η πιο βαθιά πληγή που θα μεταδώσουμε στις επόμενες γενιές δε θα είναι η μείωση των εισοδημάτων μας.
Θα είναι η διήγηση πως οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες επέλεξαν να μας κάνουν να νιώσουμε υποτελείς όχι επειδή δε γινόταν αλλιώς αλλά επειδή ήθελαν να μην επωμισθούν το βάρος των λαθών τους.

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε