Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Nikos' Blog

Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για μια κυβέρνηση που δεν τον θέλει ως πρωθυπουργό

Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για μια κυβέρνηση που δεν τον θέλει ως πρωθυπουργό

Στην πιο δύσκολη στιγμή για τον τόπο καλούμαστε να υποστούμε τον απόλυτο παραλογισμό.

Στην πιο δύσκολη στιγμή για τον τόπο καλούμαστε να υποστούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Με το κράτος να αδυνατεί να καταβάλει μισθούς και συντάξεις, με την απόλυτη χρεοκοπία επί θύραις, ο πρωθυπουργός αποφάσισε δημοψήφισμα για μια δανειακή σύμβαση που δε χρειάζεται ούτε καν κοινοβουλευτική κύρωση.

Μετά από τον παγκόσμιο εξευτελισμό που υπέστη η χώρα, ο κ. Παπανδρέου πήρε πίσω το δημοψήφισμα. Όχι λόγω της εθνικής ζημίας που προκάλεσε, αλλά όταν κατάλαβε ότι θα χάσει την εξουσία αν δεν υπαναχωρήσει. Όμως πολλοί από τους υπουργούς και τους βουλευτές του απέσυραν με δημόσιες δηλώσεις τους τη στήριξη τους στο πρόσωπο του. Του ζήτησαν να παραιτηθεί για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Και εκείνος απαιτεί να του δώσουν πρώτα ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και μετά ίσως αποφασίσει να παραιτηθεί. Πρόκειται για αλυσίδα παραλογισμού που ρισκάρει την υπόσταση της χώρας.

Οι χειρισμοί του κ. Παπανδρέου είναι τόσο λανθασμένοι που είναι ανώφελοι ακόμα και για τον ίδιο. Είναι ενδεικτικό ότι ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, όχι μετά από ανασχηματισμό ώστε το νέο σχήμα να τον στηρίζει ,αλλά ζητά την ψήφο της βουλής για μια κυβέρνηση που πολλά μέλη της -π.χ Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου κ.α.- του ζητούν να φύγει, ενώ ακόμα και στενότατοι συνεργάτες του όπως ο κ. Μόσιαλος έχουν…αυτομολίσει. Ζητά δηλαδή στήριξη για μια κυβέρνηση που δεν τον θέλει ως πρωθυπουργό!

Και που αν πάρει αυτή την ψήφο πρέπει να παραιτηθεί αύριο το πρωί.

Είναι ώρα να σοβαρευτούν όλοι τους και να σταματήσουν τα προσωπικά παιγνίδια στις πλάτες μας. Και ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί και οι βουλευτές.

Λύσεις άμεσες και αποτελεσματικές τώρα.

Δεν έχουμε άλλη υπομονή…Χρεοκοπήσαμε!

Nikos’ blogposts Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε