Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

12 δόσεις: Αδειάζει Αντωνοπούλου το υπουργείο Οικονομικών

12 δόσεις: Αδειάζει Αντωνοπούλου το υπουργείο Οικονομικών

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο να πληρώνονται όλοι οι φόροι σε 12 δόσεις. Κάτι που είχε αφήσει ανοικτό νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

Όπως είχε δηλώσει η κα Αντωνοπούλου, «το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο».

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι: «Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων».

Ειδικότερα σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το Υπουργείο Οικονομικών, βέβαια, εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις