Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

120 δόσεις: Όλα έτοιμα λέει η Αχτσιόγλου – Μέσα στον Απρίλιο η ρύθμιση

120 δόσεις αχτσιόγλου

Κούρεμα βασικής οφειλής και κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85% θα περιλαμβάνει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί μέσα στον Απρίλιο.

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι από άποψη τεχνικής επεξεργασίας να καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο εντός Απριλίου. Είναι μια ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία που θα δώσει πολύ μεγάλη ανακούφιση σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους. Μια ρύθμιση που θα περιλαμβάνει κούρεμα βασικής οφειλής και αυτό είναι το καινοτόμο στοιχείο, κούρεμα προσαυξήσεων κατά 85% και στη συνέχεια αυτή η νέα μειωμένη οφειλή θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, στο περιθώριο συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων η υπουργός Εργασίας πρόσθεσε πως η ρύθμιση για τις 120 δόσεις «θα δώσει τεράστια ανακούφιση στους ασφαλισμένους, θα δώσει όμως και διέξοδο σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες, οι οποίοι βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης και έχουν συμπληρώσει προϋποθέσεις, αλλά δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω των χρεών τους.

Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να λάβουν σύνταξη και να αποπληρώνουν την οφειλή τους μέσα από μια μικρή παρακράτηση, που θα γίνεται από το ποσό της σύνταξης κάθε μήνα».

Η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία θα περιλαμβάνει όλα τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως τα τέλη του 2018. Όλα τα χρέη θα μπορούν να ενταχθούν, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Μετά τη ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία, θα έρθει και η ρύθμιση για 120 δόσεις για τα χρέη στην εφορία.

Πετρόπουλος: Πριν το Πάσχα η πλατφόρμα

Η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις σχετικά με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα λειτουργήσει πριν από το Πάσχα, είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 247.

Ο κ. Πετρόπουλος προσέθεσε μάλιστα ότι «η σχετική ρύθμιση έχει υπογραφεί και είναι έτοιμη να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει κανείς να καταβάλει κανονικά τις εισφορές του το 2019, κάθε μήνα, προκειμένου να αξιοποιήσει τα οφέλη της ρύθμισης.

Ο Τάσος Πετρόπουλος συμπλήρωσε ότι «τα άγαμα παιδιά έως 24 ετών θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν τη σύνταξη θανάτου ακόμη κι αν δεν σπουδάζουν. Καταργείται το ηλικιακό όριο των 55 χρόνων για τις συντάξεις χηρείας. Δίνουμε τη δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης μέχρι τα 35 χρόνια για όσους έχουν χάσει τους γονείς τους».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις