Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

120 δόσεις: Παράταση μιας εβδομάδας για εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

120 δόσεις: Παράταση μιας εβδομάδας για εφορία και ασφαλιστικά ταμεία
Φωτογραφία InTime News

Παράταση μέχρι 7 Οκτωβρίου για ένταση στις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν… ξεχωριστά την παράταση για τις δυο ρυθμίσεις.
Θα είναι η πρώτη και η τελευταία διεμήνυσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

Προθεσμία έως τις 7 Οκτωβρίου να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν οι φορολογούμενοι. Η παράταση επτά ημερών δόθηκε την Δευτέρα (30.09.2019) λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε την παράταση για ένταξη στις 120 δόσεις για χρέη στην εφορία από το βήμα της 6ης ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, επιβεβαιώνοντας όσα είχε είχε δηλώσει νωρίτερα στο newsit.gr κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου.

Η παράταση είναι έως την επόμενη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου και θα είναι «πρώτη και τελευταία».

Παράταση και για τα ασφαλιστικά ταμεία

Την παράταση της προθεσμίας, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου, για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων και στα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση, ενώ αναφέρει πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις.

«Δίνουμε παράταση, μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019, σε όλους τους οφειλέτες για τη συμμετοχή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία» ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας πως αυτή θα είναι η μοναδική παράταση που θα δοθεί.

Αποφασίστηκε, συμπλήρωσε, ότι η παράταση δόθηκε για να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, «τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση. Τα συγκεντρωτικά στοιχεία, μέχρι σήμερα, δείχνουν να έχουν υποβληθεί πάνω από 370.000 αιτήσεις ρύθμισης οφειλών και το συνολικό ρυθμισμένο ποσό να ξεπερνάει ήδη τα 3 δισ. ευρώ».

Ο υπουργός Εργασίας καταλήγει στη δήλωσή του με την επισήμανση πως «δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και ότι η ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους να διακανονίσουν τα χρέη τους με τους πλέον ευνοϊκούς όρους».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις