Δευτέρα, 20 Μαΐ
26oC Αθήνα

13,4 δισ. ευρώ της Κομισιόν στην Ελλάδα για τον τομέα της γεωργίας

13,4 δισ. ευρώ της Κομισιόν στην Ελλάδα για τον τομέα της γεωργίας

Η Κομισιόν έδωσε το πράσινο φως για διάθεση 13,4 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το στρατηγικό σχέδιο της Eλλάδας, στο πλαίσιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (2023 – 2027).

Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα 13,4 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού της ΕΕ την πενταετία 2023 – 2027 στη χώρα μας, στο πλαίσιο της ΚΑΠ, θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων εκμεταλλεύσεων, που αντιπροσωπεύουν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής γεωργίας.

Αυτό θα γίνει με τη βοήθεια στοχευμένης εισοδηματικής στήριξης και πρόσθετης αναδιανεμητικής πληρωμής. Το ελληνικό σχέδιο στοχεύει επίσης στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της γεωργίας και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό της ΕΕ για την Ελλάδα, περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε περιβαλλοντικούς και κλιματικούς στόχους και οικολογικά συστήματα και 730 εκατομμύρια ευρώ για νέους αγρότες.

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΓΠ), που θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2023, έχει σχεδιαστεί για να διαμορφώσει τη μετάβαση σε έναν βιώσιμο, ανθεκτικό και σύγχρονο ευρωπαϊκό γεωργικό τομέα. Η ΚΓΠ θα επωφεληθεί από χρηματοδότηση 270 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2023 – 2027.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις