Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Aegean: Έτοιμο το σχέδιο, θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα

AEGEAN

Στα χνάρια των μεγαλύτερων διεθνών αεροπορικών εταιρειών, αναμένεται να «βαδίσει» και η ελληνική Αegean, καθώς, σήμερα το απόγευμα σε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδρος του δ.σ. κ. Ευτύχης Βασιλάκης, πρόκειται να παρουσιάσει το σχέδιο σωτηρίας για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του πτητικού έργου, προχωρώντας σε σημαντικές ανακοινώσεις.  

Σύμφωνα, με τους διεθνείς αναλυτές, η εταιρεία χρειάζεται άμεσα πακέτο στήριξης της τάξης των 400 εκατ. ευρώ περίπου, όπως έπραξαν και οι αεροπορικές εταιρείες Air France, KLM και Lufthansa κι αυτό θα αποτελέσει το κυρίως θέμα που θα αναπτύξει ο κ. Βασιλάκης προς τους θεσμικούς επενδυτές, τους μετόχους και τους αναλυτές.

Από σήμερα, εξάλλου, και μετά τη σταδιακή άρση των περιορισμών στις μεταφορές εντός Ελλάδος, η ελληνική αεροπορική εταιρεία, αυξάνει τη συχνότητα πτήσεων προς Ηράκλειο, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και σε μία εβδομάδα από σήμερα, τις πτήσεις προς Ρόδο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και τους υπολοίπους προορισμούς του δικτύου εσωτερικού. 

Όσον αφορά στις πτήσεις εξωτερικού, η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με πτήσεις προς Μόναχο, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη και Γενεύη, με μικρή αρχικά συχνότητα, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθούν οι πτήσεις προς Βρυξέλλες, που αποτελούν και τον μοναδικό προορισμό, στον οποίο οι πτήσεις δεν έχουν ανασταλεί.

Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, πριν την επιβίβαση και κατά τη διάρκεια της πτήσης, επιβάλλεται η χρήση μάσκας από πλήρωμα και επιβάτες, καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Επιπλέον επιβάλλονται υπηρεσίες σχολαστικού καθαρισμού και απολύμανσης αεροσκαφών. Να σημειωθεί, ότι η Aegean απασχολεί 2.900 εργαζομένους και ο στόλος της αποτελείται από 61 αεροσκάφη, ενώ η εταιρεία υλοποιεί διαρκείς επενδύσεις για συντήρηση και ενίσχυση του στόλου. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις