Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Alliott Group: Ρεκόρ ανάπτυξης σε νομικές και λογιστικές υπηρεσίες την εποχή του Covid-19

Alliott Group: Ρεκόρ ανάπτυξης σε νομικές και λογιστικές υπηρεσίες την εποχή του Covid-19

Ρεκόρ ανάπτυξης κατέγραψε στο β΄ τρίμηνο 2020 το Alliott Group, ο έκτος μεγαλύτερος όμιλος ανεξάρτητων επαγγελματιών, λογιστικών, νομικών και συμβουλευτικών γραφείων στον κόσμο.  Με 180 εταιρείες – μέλη και παρουσία σε 76 χώρες, το  Alliott Group συνεχίζει να επεκτείνεται. Ο Γιάννης Κλεώπας, πρώην Παγκόσμιος πρόεδρος του Alliott Group και διευθύνων σύμβουλος της  Kleopas Alliott στην Ελλάδα, σχολιάζει:  «Η συνεχή αύξηση των μελών του ομίλου και η επέκταση σε νέες αγορές αποδεικνύουν ότι υπάρχουν σαφείς ευκαιρίες ανάπτυξης στην COVID-19 εποχή».

Με στόχο να γίνει ο πέμπτος μεγαλύτερος όμιλος ανεξάρτητων επαγγελματιών, λογιστικών, νομικών και συμβουλευτικών γραφείων στον κόσμο έως το 2025, το Alliott Group επικεντρώνεται στην επιλογή και στη συνεργασία με ανεξάρτητα λογιστικά και νομικά γραφεία που θα μπορούν να παρέχουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών υπηρεσιών σε πελάτες που ανήκουν στη δικαιοδοσία τους. Ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή κάθε εταιρείας-μέλους καθίσταται η  ικανότητα και η προθυμία να συμβάλουν ενεργά στην υλοποίηση των στόχων του δικτύου του Alliott Group καθώς και η συμμετοχή τους στα προγράμματα ανάπτυξής της. Ο όμιλος υιοθετεί μία στρατηγική οργανικής ανάπτυξης που στοχεύει στην προσάρτηση τουλάχιστον 20 νέων μελών ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στις βασικές αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της ευρύτερης περιοχής της Κίνας, της Αυστραλίας – Ασίας και της Αφρικής.

Ο Colin Farmer, Παγκόσμιος Πρόεδρος του Alliott Group, δήλωσε: «Η ικανότητά μας να προσαρμοστούμε σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο κατά τη διάρκεια του COVID-19 καταδεικνύει όχι μόνο μια ισχυρή ηγεσία αλλά και τα υψηλά ενεργειακά αποθέματα που διαθέτει η εταιρεία. Επιπλέον, η ανθεκτικότητά μας και η αξία που προσφέρουμε στον πελάτη ήταν το κλειδί για να καταφέρουμε να ευδοκιμήσουμε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και όχι απλώς να επιβιώσουμε αλλά και να αναπτυχθούμε. Φαίνεται ότι είμαστε ένας από τους ευτυχείς παραλήπτες της ανεκμετάλλευτης ζήτησης κατά τη διάρκεια του COVID-19 από ανεξάρτητες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούσαν να αυξήσουν το περιφερειακό και διεθνή τους δίκτυο, καθώς και να διατηρήσουν ένα δυνατό προφίλ, κυρίως στην παγκόσμια δικτύωση τους. Ενθαρρύνουμε τις προοδευτικές εταιρείες να ανακαλύψουν τις υπηρεσίες που είμαστε σε θέση να τους προσφέρουμε».

Από την πλευρά του ο Γ. Κλεώπας, σχολιάζει: «Η συνεχής αύξηση των μελών του Ομίλου και η επέκταση σε νέες αγορές αποδεικνύουν ότι υπάρχουν σαφείς ευκαιρίες ανάπτυξης στην COVID-19 εποχή. Η στρατηγική αυτή ακολουθήθηκε με σκοπό να επωφεληθεί ο όμιλος μας μέσα από τη συνεργασία του με αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, με κατάλληλες πελατειακές βάσεις και με ισχυρά αποθέματα ενέργειας. Παρά τις επιπτώσεις του COVID-19, στην γενικότερη οικονομία σημειώνεται αυξητική τάση στη ζήτηση των υπηρεσιών μας στην ελληνική αγορά δίνοντας μία νέα δυναμική,  ανάλογη του ομίλου». 

Το τρίτο τρίμηνο ξεκίνησε αισιόδοξα με τις νέες εταιρείες που προστέθηκαν στην Ιρλανδία (BHSM, δικηγορική), στην Ταϊλάνδη (λογιστική GPS), στο Καμερούν (K&B δικηγορική), στη Σουηδία (Advice KB, φορολογική συμβουλευτική), στη Χιλή (Proximo Auditores), στο Ελ Σαλβαδόρ (Amaya & Auditores Guevara) και στη Βόρεια Μακεδονία (Trpnoski Law). Ο όμιλος Alliott Group προβλέπει περαιτέρω συνεργασία με νέες εταιρείες για το 2020, η οποία βέβαια απαιτεί συγκεκριμένα αυστηρά κριτήρια.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις