Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Alpha Bank: Υπεγράφη η πρώτη Επιχειρησιακή Σύμβαση στην Ελλάδα που βάζει τέλος στις διακρίσεις, τη βία, την παρενόχληση και τον εκφοβισμό

Alpha Bank: Υπεγράφη η πρώτη Επιχειρησιακή Σύμβαση στην Ελλάδα που βάζει τέλος στις διακρίσεις, τη βία, την παρενόχληση και τον εκφοβισμό
Φωτογραφία αρχείου

Σήμερα ο Σύλλογός υπέγραψε με τη Διοίκηση της Τράπεζας την πρώτη Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση στην Ελλάδα η οποία με συγκροτημένη δομή, κανόνες και αρχές, αντιμετωπίζει φαινόμενα βίας, παρενόχλησης, διακρίσεων και εκφοβισμού.
Μετά από δύο μήνες διαβουλεύσεων με την Τράπεζα οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τέτοια νοσηρά φαινόμενα δεν έχουν θέση στην Alpha Bank.

Με την υπογραφή αυτής της μοναδικής συμφωνίας και την κοινή δήλωση για μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι η Alpha Bank είναι μία Τραπεζική Επιχείρηση με αρχές, αξίες και εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Τη συμφωνία χαιρέτησε με Δελτίο Τύπου η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Μαρία Συρεγγέλα

Συγκεκριμένα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα τόνισε ότι «Η Συμφωνία της Alpha Bank με το Σύλλογο Προσωπικού για την υιοθέτηση Πολιτικής αντιμετώπισης της βίας και της παρενόχλησης στον χώρο εργασίας αποδεικνύει ότι η εφαρμογή κανόνων εντός των επιχειρήσεων για τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, χωρίς βία, παρενόχληση και διακρίσεις, είναι κοινή επιδίωξη και κοινό συμφέρον όλων. Η θέσπιση αυτών των Πολιτικών βοηθά την υποστήριξη των θυμάτων και συντελεί στη δημιουργία κουλτούρας μηδενικής ανοχής στη βία και την παρενόχληση στην εργασία, ώστε όλοι και όλες να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα σε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.»

Το συνολικό πλαίσιο της συμφωνίας έχει στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία καθώς και τη διαχείριση αναφορών – καταγγελιών ενώ προβλέπει ακόμη και την ενδοοικογενειακή βία.

Στο πεδίο εφαρμογής η συμφωνία επεκτείνεται σε όλο τον Όμιλο της Alpha Bank ακόμη και σε εργαζόμενους που παρέχουν υπηρεσίες προσωρινής απασχόλησης, δανεισμού, αποσπασμένους από κράτος μέλος της ΕΕ ή και προσωπικό τρίτων χωρών καθώς και ασκούμενους δικηγόρους, πρακτικώς ασκούμενους και μαθητευόμενους ή εθελοντές.

Η συμφωνία περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για την πρόληψη, τον περιορισμό των κινδύνων, τη διαχείριση περιστατικών και τις ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
Σε όλες αυτές τις διαδικασίες ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει ορίζοντας τον δικό του εκπρόσωπο στην προβλεπόμενη επιτροπή.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank είναι η ήρεμη δύναμη, η υπεύθυνη φωνή που πάντα πρωτοπορεί ανοίγοντας δρόμους μέσα σ’ ένα συνδικαλιστικό μεσαίωνα που παραμένει αγκιστρωμένος στην καταγγελία και τον αφορισμό κάνοντας μόνο θόρυβο χωρίς κανένα αποτέλεσμα για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις