Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Απίστευτο! Πετάνε 1,5 δισ. ευρώ δωρεάν χρήμα μέσω ΕΣΠΑ!

Απίστευτο! Πετάνε 1,5 δισ. ευρώ δωρεάν χρήμα μέσω ΕΣΠΑ!

Δεν προχωρούν λόγω γραφειοκρατίας εκατοντάδες έργα στις περιφέρειες της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι ενώ τα έργα έχουν εγκριθεί, ενώ έχουν υπολογιστεί 1,45 δισεκατομμύρια ευρώ ως ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ τα χρήματα αυτά να παραμένουν στα συρτάρια και να μην εκταμιεύονται.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να περάσουν οι προθεσμίες, πολλές εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στο κόκκινο, και τα χρήματα αυτά να χαθούν.

Πλέον συζητείται ακόμη και η απένταξη όσων έργων καθυστερούν έτσι ώστε να μπουν άλλα έργα που είναι ώριμα να προχωρήσουν και να μην χαθούν τα χρήματα της ενίσχυσης για τη χώρα μας.

Ουσιαστικά πρόκειται για 630 έργα σε όλη τη χώρα. Έργα των οποίων η έγκριση είχε γίνει πριν τον Ιανουάριο του 2012, αλλά ακόμη δεν έχουν προχωρήσει, ενώ υπάρχουν και άλλα για τα οποία έχουν γίνει και οι διαγωνισμοί και οι συμβάσεις, αλλά για διάφορες αιτίες παραμένουν παγωμένα.

Μόνο στην Αττική παραμένουν χωρίς αξιοποίηση 56 εκατομμύρια ευρώ. Αντιδικίες μεταξύ αναδόχων αλλά και κωλυσιεργία των υπευθύνων έχουν παγώσει για ολόκληρους μήνες τις διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε