Οικονομία

Άρση απορρήτου τραπεζικών καταθέσεων χωρίς εισαγγελική άδεια

Αυτό ανακοινώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός οικονομικών και κάνει λόγο για κενό της τάξης των 5,6 δισ. ευρώ που υπήρχε στο Μεσοπρόθεσμο και έπρεπε να καλυφθεί.

Την άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους φοροφυγάδες χωρίς να έχει προηγηθεί άδεια της εισαγγελικής αρχής ανακοινώνει σε συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής” ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και την ανακοίνωση του νέου σκληρού πακέτου μέτρων κάνει λόγο για το κενό της τάξης των 5,6 δισ. ευρώ που υπήρχε στο Μεσοπρόθεσμο και έπρεπε να καλυφθεί έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα ενώ χαρακτήρισε την ημέρα του Μεσοπρόθεσμου ως εξαιρετικά δυσάρεστη για τον ίδιο.

“Έπρεπε να πω πικρές αλήθειες κι έπρεπε να αναλάβω την ευθύνη για σκληρά μέτρα που ενέχουν και το στοιχείο της αδικίας, τα οποία όμως είχαν καταστεί εκ των πραγμάτων αναγκαία” επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος ο οποίος τονίζει πως ” το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα , η οριστικοποίησή του και η ψήφισή του από τη Βουλή , είναι μια σωστή κίνηση.”

Ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχεται πως υπάρχει υπερφορολόγηση ενώ αναφέρει ότι το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό για τη χώρα μας είναι πολύ κακό, ” όχι μόνο για λόγους αποτελεσματικότητας και ρυθμού λειτουργίας του κράτους αλλά και γιατί προβληματίζει πάρα πολύ τους εταίρους μας η έλλειψη πολιτικής συναίνεσης.”

Ο κ. Βενιζέλος υπενθυμίζει την πρόταση που είχε κάνει για την ανάγκη το Μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί από 180 βουλευτές κυρίως γιατί έτσι όπως τονίζει θα μεγάλωνε η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η METRO στηρίζει για 3η χρονιά τους εργαζομένους της που θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους!
Μέχρι σήμερα, μέσα από το πρόγραμμα έχουν γεννηθεί δύο υγιέστατα μωρά, ενώ και άλλες οικογένειες εργαζομένων, περιμένουν τη γέννηση του νέου μέλους της οικογένειάς τους
Η METRO στηρίζει για 3η χρονιά τους εργαζομένους της που θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους!