Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

CHIPITA: Τα σχέδια για Αμερική και για αγορές του κόσμου – Ανοδική η πορεία των πωλήσεων

Chipita

Έμφαση στην εξωστρέφεια δίνει η Chipita, σχεδιάζοντας την περαιτέρω διείσδυσή της στις αγορές των ΗΠΑ και την λειτουργία ενός νέου εργοστασίου στη Σλοβακία από το 2021.

Επιπλέον η Chipita, ήδη, διπλασίασε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Πολωνία και ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου εργοστασίου στο Μεξικό. Η εταιρεία που εκπονεί επενδυτικό πλάνο τετραετίας, πέτυχε το 2019 αύξηση πωλήσεων κατά 11,2%, ενώ η θετική πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων, συνεχίστηκε και το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Αναλυτικά, για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση των ευρύτερων αγορών, η Chipita, διπλασίασε σε μέγεθος και παραγωγή το εργοστάσιό της στην Πολωνία, ενώ ολοκλήρωσε και την κατασκευή του νέου εργοστασίου στο Μεξικό, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στην αγορά της Κεντρικής Αμερικής.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της, θα προχωρήσει στην εφαρμογή επενδυτικού πλάνου την επόμενη τετραετία, προκειμένου να υλοποιήσει το μεσοπρόθεσμο πλάνο ανάπτυξης στις διεθνείς αγορές. Κατ’ επέκταση το πρόγραμμα περιλαμβάνει λανσάρισμα νέων προϊόντων, δημιουργία νέων παραγωγικών μονάδων αλλά και περαιτέρω διείσδυση σε αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, συνεχίζεται η επένδυση του νέου εργοστασίου στη Σλοβακία, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του 2021.

Η Chipita εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα και δράσεις με στόχο τη στήριξη της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης των περιοχών όπου δραστηριοποιείται.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, συνέχισε τη θετική της πορεία με αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας. Ωστόσο, οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, δημιουργούν προκλήσεις για την παγκόσμια και εθνική οικονομία.

Επιπλέον, η διοίκηση της εταιρείας από την πρώτη στιγμή, έθεσε ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων της. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται με σεβασμό και υπευθυνότητα, προχώρησε σε δωρεά ύψους 500 χιλ. ευρώ προς το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και το ΕΚΑΒ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις