Κυριακή, 2 Ιουν.
22oC Αθήνα

ΔΝΤ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δημοσίευμα των Financial Times για τις ελληνικές τράπεζες

ΔΝΤ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δημοσίευμα των Financial Times για τις ελληνικές τράπεζες

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με καθυστέρηση, απαντά πως δεν έχει καμία σχέση με το δημοσίευμα των Financial Times για τις ελληνικές τράπεζες, χωρίς όμως να διαψεύδει και την ουσία του δημοσιεύματος.

Μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε από το δημοσίευμα των Financial Times, που ανέφερε ως πηγή το ΔΝΤ, το ΔΝΤ με διαρροές στον ανταποκριτή του Έθνους Μ. Ιγνατίου, αποτινάσσει την κατηγορία πως ήταν αυτό που έστησε το θέμα για τις ελληνικές τράπεζες.
”Το ΔΝΤ δεν έχει την παραμικρή σχέση με το δημοσίευμα” είναι η νέα διαρροή από το ΔΝΤ, που τώρα παίρνει αποστάσεις από τους Financial Times, που έγραψαν πως οι νέες ανάγκες των ελληνικών τραπεζών φτάνουν ως τα 20 δισ. ευρώ και συνεπώς η Ελλάδα χρειάζεται νέο Μνημόνιο.

Προσέξτε όμως την πρακτική τους.
Μέσα από το παιχνίδι των διαρροών και τη ”δουλειά” τους έκαναν, και μετά διέψευσαν πως κρύβονται πίσω από το δημοσίευμα χωρίς όμως να διαψεύδουν την ουσία του.

Παράλληλα βρήκαν την ευκαιρία να εξαπολύσουν κατηγορίες προς την Ελλάδα για καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις λέγοντας:
”Το Ταμείο αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα πηγαίνει καλά όσον αφορά την εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά ανησυχεί επειδή οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε καθυστέρηση. Ορισμένα μέτρα έχουν υλοποιηθεί μόνο περίπου κατά το ήμισυ των δεσμεύσεων για τις μεταρρυθμίσεις που πηγάζουν από το Μνημόνιο. Σε ορισμένους τομείς οι καθυστερήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες.
Δεν μπορούμε να προσέλθουμε στο Διοικητικό μας Συμβούλιο με βάση τις τρέχουσες μη ικανοποιητικές επιδόσεις στον τομέα της εφαρμογής, αλλά θα πρέπει να δούμε την Ελλάδα να λαμβάνει τα μέτρα εκείνα που θα βελτιώσουν τις επιδόσεις της και ως εκ τούτου θα σηματοδοτείται ότι υπάρχει συνεχής πολιτική στήριξη για το Μνημόνιο. Στο περιεχόμενο αυτών των μέτρων επικεντρώνεται η τρέχουσα αποστολή μας”.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε