Τρίτη, 18 Ιουν.
28oC Αθήνα

Το ΔΝΤ εκβιάζει για νέο Μνημόνιο χρησιμοποιώντας τις ελληνικές τράπεζες

Το ΔΝΤ εκβιάζει για νέο Μνημόνιο χρησιμοποιώντας τις ελληνικές τράπεζες

Έλληνες τραπεζίτες κατηγορούν το ΔΝΤ για πολιτικά παιχνίδια και εκβιασμούς για νέο Μνημόνιο, και πως για αυτό ”φουσκώνει” τις ανάγκες των τραπεζών στα 20 δισ. ευρώ, υιοθετώντας στοιχεία προ διετίας.

Τραπεζικές πηγές αποδομούν δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ εκτιμά πως οι πρόσθετες ανάγκες των ελληνικών τραπεζών φτάνουν τα 20 δισ. ευρώ, άρα δεν καλύπτονται με τα 10 δισ. ευρώ που περίσσεψαν από την ανακεφαλαιοποίηση, άρα χρειάζεται η χώρα μας νέο Μνημόνιο.

θεωρείται ύποπτη και η χρονική στιγμή που επέλεξε το ΔΝΤ να φουσκώσει τις εκτιμήσεις του, καθώς στις αγορές υπάρχει μεγάλο και κυρίως πραγματικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες

Όπως επισημαίνουν το ΔΝΤ όχι μόνο χρησιμοποιεί στοιχεία που ίσχυαν πριν από 2 χρόνια, αλλά προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω το κατηγορούν για πολιτικά παιχνίδια.

Οι Έλληνες τραπεζίτες το αποδεικνύουν ”πατώντας” πάνω στην έκθεση της BlackRock, που κάνει λόγο για ανάγκες ύψους το πολύ 6 δισ. ευρώ.
Μάλιστα με την έκθεση αυτή συμφωνεί τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας όσο και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, εκθέτοντας έτσι το ΔΝΤ και τους στόχους του.

Για αυτούς τους λόγους υποστηρίζουν πως το ΔΝΤ, ενώ είναι έκθετο με τους υπολογισμούς του για τις τράπεζες, δεν ανασκευάζει αφού εκβιάζει για νέο δάνειο.
Μάλιστα θεωρείται ύποπτη και η χρονική στιγμή που επέλεξε το ΔΝΤ να φουσκώσει τις εκτιμήσεις του, καθώς στις αγορές υπάρχει μεγάλο και κυρίως πραγματικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες.

Διαβάστε επίσης:

Άνοδος στο Χρηματιστήριο – Πτώση στα spreads

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε