Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Emirates: Δημιουργεί τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο στον κόσμο για το εμβόλιο COVID-19

Emirates: Δημιουργεί τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο στον κόσμο για το εμβόλιο COVID-19

Τον μεγαλύτερο κόμβο μεταφοράς φορτίων στον κόσμο, για την παγκόσμια διανομή εμβολίων COVID-19 δημιουργεί στο Ντουμπάι η Emirates SkyCargo. Στο πλαίσιο αυτό, θα επαναλειτουργήσει ο τερματικός σταθμός 4.000 τ.μ., ο EmiratesSkyCentral DWC, ο οποίος θα μετατραπεί σε ειδικό κόμβο για την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου.

Συνολικά, εκτιμάται ότι η εγκατάσταση της Emirates στο Ντουμπάι μπορεί να περιέχει περίπου 10 εκατομμύρια φιαλίδια εμβολίου, σε εύρος θερμοκρασιών 2-8 βαθμούς Κελσίου, οποιαδήποτε χρονική στιγμή. 

Επιπλέον, το τμήμα εμπορευματικών μεταφορών της Emirates έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα ταχείας απόκρισης, που θα χειρίζεται και θα συντονίζει τα  αιτήματα αποθήκευσης και μεταφοράς εμβολίων. 

Το εκτεταμένο μέγεθος της εγκατάστασης, το οποίο μπορεί να διαχειριστεί εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, μαζί με τη δημιουργία της ειδικής ομάδας  θα επιτρέψει στην Emirates SkyCargo να εκτελεί το μεγάλο όγκο διασυνοριακών αποστολών εμβολίων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates, Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, δήλωσε: «Το Ντουμπάι είναι σε πλεονεκτική θέση να χρησιμεύσει ως πύλη και κόμβος διανομής εμβολίων COVID-19 στον υπόλοιπο κόσμο. Έχουμε τις υποδομές και τις συνδέσεις, καθώς και μια γεωγραφική τοποθεσία όπου αγορές, που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, βρίσκονται σε ακτίνα πτήσης 8 ωρών. Η Emirates SkyCargo, μέσα στα χρόνια, μέσω της συνεχούς επένδυσης σε διαδικασίες και αναπτυξιακές μεθόδους για τη μεταφορά φαρμακευτικών ουσιών ευαίσθητων στη θερμοκρασία, κατάφερε να τοποθετήσει το Ντουμπάι, ως το προτιμώμενο σημείο διαμετακόμισης για το πολύτιμο φορτίο μεγάλων παγκόσμιων φαρμακευτικών πελατών. Η δημιουργία ενός αποκλειστικού κόμβου για τα εμβόλια COVID-19 είναι ένα θεμελιώδες έργο που αξιοποιεί το δίκτυο, την εμβέλεια και τις ικανότητές μας, για να επηρεάσει θετικά τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».

Στηρίζει το φαρμακευτικό τομέα

Από το 2016, ο αερομεταφορέας έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις ως προς τη μεταφορά φαρμακευτικών ειδών ευαίσθητων στη θερμοκρασία, όπως την εισαγωγή ενός εξειδικευμένου προϊόντος, του Emirates Pharma, καθώς και την ανάπτυξη αποκλειστικής πιστοποιημένης φαρμακευτικής εγκατάστασης, τόσο στο Ντουμπάι, όσο και σε σημαντικά σημεία προέλευσης και προορισμού, που καλύπτουν περισσότερες από 30 πόλεις.

Η Emirates SkyCargo έχει μεταφέρει πάνω από 250.000 τόνους φαρμακευτικών φορτίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.  Το δίκτυο αεροσκαφών της εταιρείας κινείται σε 130 προορισμούς σε έξι ηπείρους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις