Οικονομία

Eurostat: Στο 3,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, στο 5,2% στην Ευρωζώνη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί κινήθηκε ο πληθωρισμός για την Ευρωζώνη τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, ενώ για την Ελλάδα ο πληθωρισμός έκλεισε σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, o πληθωρισμός, δηλαδή ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Ελλάδα αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5% τον Αύγουστο, έναντι της προκαταρκτικής εκτίμησης για 3,4%.

Παράλληλα, οι τιμές στη ζώνη της κοινής ισοτιμίας του ευρώ αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 5,2% τον Αύγουστο, υποχωρώντας οριακά από το 5,3% του Ιουλίου, έναντι της προκαταρκτικής εκτίμησης ότι δείκτης τιμών καταναλωτή είχε παραμείνει αμετάβλητος (στο 5,3%).

Στο δομικό μέρος του δείκτη, εξαιρουμένων δηλαδή των ευμετάβλητων τιμών προϊόντων όπως η ενέργεια και τα τρόφιμα, η αναθεωρημένη μέτρηση της Eurostat της επιβεβαίωσε την προκαταρκτική.

Ειδικότερα, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε με ρυθμό 5,3% ετησίως τον Αύγουστος, επιβραδύνοντας από το 5,5% του Ιουλίου.

Σε επίπεδο μήνα, ο γενικός ΔΤΚ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε από τον Ιούλιο κατά 0,5%, ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι είχε δείξει η προκαταρκτική μέτρηση για 0,6%. Ο δομικός ΔΤΚ επιβεβαιώθηκε ότι αυξήθηκε κατά 0,3%, όσο είχε εκτιμηθεί και προηγουμένως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Με 62,2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ το νέο σύστημα ελέγχου της ναυσιπλοΐας – Τρία νέα κέντρα σε Θεσσαλονίκη, Ελευσίνα και Νεάπολη Βοιών
Αναβαθμίζονται επτά υφιστάμενα κέντρα θαλάσσιας κυκλοφορίας και δημιουργούνται ακόμη τρία – Η χρηματοδότηση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μεταφορές 2021-2027»
Πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας
Καύσιμα: Με ορίζοντα 15 ημερών τα νέα μέτρα για τις τιμές, στις 30 Σεπτεμβρίου οι ανακοινώσεις για το ντίζελ
Η μεταβλητότητα στις διεθνείς τιμές περιορίζει τον ορίζοντα της πρώτης παρέμβασης, στις 14 Οκτωβρίου νέο πακέτο που θα περιλαμβάνει και το πετρέλαιο θέρμανσης
Πρατήριο καυσίμων στην Αθήνα 6