Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

FF Group: Οι επενδύσεις και τα σχέδια, μετά την αποχώρηση της οικογένειας Κουτσολιούτσου

FF Group: Οι επενδύσεις και τα σχέδια, μετά την αποχώρηση της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Σε νέα εποχή εισέρχεται ο όμιλος Folli Follie, χαράσσοντας στρατηγική ανάπτυξης στο εξωτερικό.  Σε αυτό το πλαίσιο, εγκαινιάζει δύο νέα καταστήματα Collective στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο εμπορικό  κέντρο Serdika Center και στο Sofia Ring Mall των Φουρλή – Κούστα.

Με τους ιδρυτές και πρώην επικεφαλής του ομίλου Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο να είναι προφυλακισμένοι λόγω βαριών οικονομικών κατηγοριών και σε αναμονή των εξελίξεων της 9ης Δεκεμβρίου που θα κληθούν οι ομολογιούχοι να εγκρίνουν το σχέδιο εξυγίανσης του ομίλου, ο επικεφαλής του FF Group κ. Γεώργιος Σάμιος δρομολογεί νέα επεκτατικά σχέδια, με έμφαση στις αγορές του εξωτερικού.

Για την επέκταση του FF Group στη Βολγαρία, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κ. Γ. Σάμιος δήλωσε ότι: «Με το άνοιγμα των δύο καταστημάτων Collective στο Sofia Ring Mall και το Serdika Center ολοκληρώνεται η ετήσια επένδυση ύψους 700 χιλ. ευρώ στην Βουλγαρία, βάσει της δυναμικής της αγοράς στην οποία απευθύνεται ο Όμιλος FF Group. Με την προσθήκη των νέων καταστημάτων, ο Όμιλος διαθέτει πλέον έξι καταστήματα Collective στα πιο δυναμικά εμπορικά σημεία της Βουλγαρίας».

Εν αναμονή των εξελίξεων από τους ομολογιούχους

Εν τω μεταξύ καθοριστικές θα είναι για την επόμενη ημέρα του FF Group, οι εξελίξεις που θα σημειωθούν με τους ομολογιούχους, καθώς, στις 9 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η γενική συνέλευση όπου, οι κάτοχοι των εγγυημένων μετατρέψιμων ομολόγων 249,5 εκατ. ευρώ, των Swissbond ομολόγων 150 εκατ. ελβετικών φράγκων (ή 139 εκατ. ευρώ), όπως και των ομολόγων “Schuldschein”, ποσού 51 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να εγκρίνουν το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην υποβολή στη Δικαιοσύνη προς επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης και η εταιρεία θα εξασφαλίσει ενδιάμεση χρηματοδότηση της τάξεως των 13 εκατ. ευρώ από το θεσμικό fund Arena.  Τα κεφάλαια είναι απαραίτητα, ώστε ο όμιλος να αφήσει πίσω το παρελθόν του και να μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του, Τζώρτζης, έχουν κατηγορηθεί για τα εξής πέντε κακουργήματα: Απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις