Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Halcyon Equity Partners S.C.A. SICAR – Ποιο είναι το fund που βάζει στο μικροσκόπιο ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Halcyon Equity Partners S.C.A. SICAR – Ποιο είναι το fund που βάζει στο μικροσκόπιο ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ένα νέο fund με έδρα το Λουξεμβούργο, που φέρει την ονομασία Halcyon Equity Partners S.C.A. SICAR ξεκινά να αναζητά ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με προοπτικές ανάπτυξης, προκειμένου να επενδύσει κεφάλαια ύψους 115,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ποσό που συγκέντρωσε από τον πρώτο γύρο (first closing) σε διάστημα εννέα μηνών, ενώ το fund που επισήμως λειτούργησε στις 19.12.2023 από την Halcyon Equity Partners GP S.à r.l., έχει θέσει στόχο να αυξήσει τα υπό διαχείριση κεφάλαιά της στα 160 εκατ. ευρώ μέχρι τα τέλη του 2024, σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στόχος του fund είναι να εντοπιστούν επενδυτικές ευκαιρίες που έχουν ως σημείο αναφοράς την καινοτομία και την προοπτική μετασχηματισμού.

Πού θα επενδύει

Ειδικότερα, το Halcyon Equity Partners S.C.A. SICAR θα επενδύει σε ελληνικές, μη εισηγμένες, αναπτυσσόμενες (Mature Scale up and Growth) μικρομεσαίες και μεσαίας κεφαλαιοποίησης εταιρείες, που διακρίνονται από ανταγωνιστικό επιχειρηματικό μοντέλο, ισχυρές διοικητικές ομάδες και δυνατότητες ανάπτυξης.

Επενδύοντας σε αυτές τις εταιρείες, θα συμβάλει στην επιχειρηματική τους ανάπτυξη, παρέχοντας κεφάλαια για νέες επενδύσεις. Παράλληλα θα εστιάσει στην εφαρμογή ενός στρατηγικού οδικού χάρτη για τη δημιουργία σημαντικής προστιθέμενης αξίας για τις ίδιες τις εταιρείες καθώς και για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Βασική πτυχή της στρατηγικής του fund είναι η προώθηση ενός σαφώς καθορισμένου πλαισίου ESG, σε όλα τα στάδια της επενδυτικής διαδικασίας, με δέσμευση στις αρχές των υπεύθυνων και βιώσιμων επενδύσεων.

Χρηματοδότες και προοπτικές

Στο Halcyon Equity Partners S.C.A. SICAR, συμμετέχουν ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ).

Η Halcyon Equity Partners GP S.à r.l., λειτουργεί ως ο διαχειριστής (General Partner) του Fund και εκπροσωπείται από τους Ελένη Μπαθιανάκη, Λυκούργο Γαλανόπουλο και Γιάννη Μπαθιανάκη, στελέχη με πολλά έτη εμπειρίας στο χώρο των επενδύσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όπως δήλωσε η Ελένη Μπαθιανάκη δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα με σημαντικό αναπτυξιακό απόθεμα και οι τωρινές οικονομικές συνθήκες ενισχύουν την εικόνα της ως επενδυτικό προορισμό, στον οποίο είμαστε περήφανοι που μπορούμε να παρέχουμε κεφάλαια τα οποία θα ενισχύσουν περαιτέρω τον παγκόσμιο αντίκτυπο.»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις