Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Hines: Αγόρασε τρία ξενοδοχεία στην Κρήτη, έναντι 61 εκατ. ευρώ, θα δαπανήσει 30 εκατ. ευρώ ακόμη

Hines: Αγόρασε τρία ξενοδοχεία στην Κρήτη, έναντι 61 εκατ. ευρώ, θα δαπανήσει 30 εκατ. ευρώ ακόμη

Την ώρα που οι ξενοδόχοι αγωνιούν για την ερχόμενη σεζόν και προβληματίζονται εάν θα ανοίξουν ή όχι τα ξενοδοχεία τους, ένα μεγάλο deal, με πρωταγωνιστή την Hines και με επίκεντρο την Κρήτη, αλλάζει τον τουριστικό χάρτη. Καθοριστικός ο ρόλος του επικεφαλής της Hines Greece, Πολ Γομόπουλου.

Η αμερικανική εταιρεία real estate, που στην Ελλάδα έκανε γνωστό το όνομά της όταν εξαγόρασε το ακίνητο που στεγάζεται το Grand Hayatt στη Συγγρού (πρώην Athens Ledra Marriott), τώρα αγόρασε έναντι 61 εκατ. ευρώ, τρεις  ξενοδοχειακές μονάδες της Cyan Hotels στην Κρήτη. Πρόσφατα δε, είχε αποκτήσει δύο ακόμη ξενοδοχεία στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.  Το προσεχές διάστημα ο αμερικανικός όμιλος θα δαπανήσει περί τα 30 ακόμη εκατ. ευρώ, για να ανακαινίσει τις τρεις δημοφιλείς ξενοδοχειακές μονάδες, που μόλις απέκτησε.

Η συμφωνία αγοράς αφορά τα ξενοδοχεία Apollonia Resort & Spa, Santa Marina Beach Hotel και Sitia Beach CityResort & Spa, που στο σύνολό τους διαθέτουν 706 δωμάτια, με το μεγαλύτερο απ’ αυτά να αποτελεί το Apollonia, που βρίσκεται στην αμμώδη παραλία της Αμμουδάρας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Ηρακλείου.  Όσον αφορά το management των τριών μονάδων, η Hines συμφώνησε να το αναλάβει εταιρεία του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, γιου του ιδρυτή της Grecotel, Νίκου Δασκαλαντωνάκη.

Οι επιθετικές εξαγορές της Hines

Ξεκινώντας την έρευνα αγοράς από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, o αμερικανικός όμιλος real estate, είναι αποφασισμένος να ενισχύσει τη θέση του στον ξενοδοχειακό τομέα της Ελλάδας.  Άνθρωποι της αγοράς διαβεβαιώνουν ότι οι εξαγορές που πραγματοποίησε η Hines τις προηγούμενες ημέρες δεν είναι οι τελευταίες, καθώς η στρατηγική που έχει χαράξει με επικεφαλής της στην Ελλάδα τον Πολ Γομόπουλο, περιλαμβάνει επιθετικές εξαγορές.    Προτού υπογράψει για την εξαγορά των τριών ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη, η Hines, απέκτησε δύο ακόμη μονάδες στην Κρήτη, αυτή τη φορά στον Άγιο Νικόλαο. Πρόκειται για τις μονάδες Hermes και Coral τεσσάρων και τριών αστέρων αντίστοιχα.

Δραστήριος και διορατικός ο Πολ Γομόπουλος είναι ο επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Hines και σε αυτόν αποδίδονται τα deals που κάνει η αμερικανική εταιρεία.  Όσο καιρό αναζητούσε ευκαιρίες στον τουριστικό κλάδο, το όνομα της Hines είχε συνδεθεί και με την εξαγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης, αν και τελικά ο όμιλος δεν συμμετείχε καν στο διαγωνισμό, αποσύροντας έτσι το επενδυτικό του ενδιαφέρον πολύ πιο νωρίς. 

Εκτός από την ελληνική Hines, ο Π. Γομόπουλος αποτελεί συνεργάτη και της ευρωπαϊκής Hines, η οποία επενδύει σε ακίνητα με προοπτικές, ξεχωρίζοντας το τελευταίο διάστημα η έντονη επενδυτική δραστηριότητα στην αγορά της Ισπανίας. Έδρα της ευρωπαϊκής Hines είναι το Λονδίνο, η παρουσία της όμως εκτείνεται σε 42 πόλεις, από Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι Λουξεμβούργο και Νορβηγία. 

Στην ευρωπαϊκή της πλατφόρμα της περιλαμβάνονται ακίνητα από κάθε κατηγορία, όπως γραφεία, καταστήματα, βιομηχανικά κτίρια, αλλά και κατοικίες, που η αξία τους ξεπερνά τα 13,2 δις. δολάρια.  

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις