Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Holmes Place: Προτείνει λύσεις για τη βιωσιμότητα των γυμναστηρίων

Holmes Place:  Προτείνει λύσεις για τη βιωσιμότητα των γυμναστηρίων

Με αφορμή δημοσιεύματα που μιλούν για συνέχιση του λουκέτου στους κλειστούς χώρους των γυμναστηρίων, η Holmes Place, η νο1 εταιρεία fitness στην Ελλάδα, απηύθυνε επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς, κ.κ. Άδωνη Γεωργιάδη ( Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων) και Λευτέρη Αυγενάκη ( Υφυπουργείο Αθλητισμού), κοινοποιώντας τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κύριο Παναγιώτη Αρκουμανέα, με ρεαλιστικές προτάσεις για πραγματοποίηση προπονήσεων σε εξωτερικό χώρο. 

Στο κείμενο της επιστολής, που υπογράφουν οι κ.κ. Doron Dickman CEO, Holmes Place Europe BV και Παναγιώτης Μπάζος CEO, ICON Fitness Greece,  κατατίθενται οι προβληματισμοί, αναφορικά με το πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ιδιωτικών επιχειρήσεων άθλησης και εκγύμνασης και αναφέρονται συγκεκριμένα, οι άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις, που μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα και είναι οι ακόλουθες:

Παραχώρηση άδειας για outdoor προπονήσεις που εδώ και χρόνια, ως πρωτοπόροι στο χώρο εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία (τρέξιμο, κολύμβηση, ποδήλατο κ.α.), με ελεγχόμενο αριθμό ατόμων (μάξιμουμ 8 άτομα + ο προπονητής) , τηρώντας  τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και απόστασης (αντισηπτικά, 2 μέτρα απόσταση, συμπλήρωση ειδικού εντύπου αθλούμενων κλπ).

Τιμολόγηση των on line υπηρεσιών που προσφέρονται , σε επίπεδο live αλλά και virtual classes προπονήσεων σε κλειστές πλατφόρμες (zoom),  κάτι που μέχρι στιγμής απαγορεύεται λόγω του κλεισίματος του ΚΑΔ.

Παραχώρηση άδειας διεξαγωγής και κατόπιν τιμολόγησης personal training – ατομικών μαθημάτων, τηρώντας τα μέτρα υγιεινής.

Εφόσον παραμείνουν κλειστοί οι εσωτερικοί χώροι, διατήρηση της  ισχύος διατάξεως του -40% ενοικίου καθώς και μη καταβολής δημοτικών τελών.

Βάσει της πολύχρονης εμπειρίας τους και της συνεχούς ανοιχτής επικοινωνίας που διατηρούν αυτή την περίοδο, αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνουν τα λοιπά health clubs της αλυσίδας ανά την Ευρώπη, τα Holmes Place έχουν ήδη καταρτίσει ένα αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας, το οποίο είναι σε θέση να εφαρμόσουν, εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση των κλειστών χώρων εκγύμνασης. Στο μεταξύ, όμως, όπως δηλώνουν τα στελέχη τους, μία εναλλακτική που να βασίζεται στην άθληση σε εξωτερικό χώρο, θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση για την βιωσιμότητα του κλάδου, αλλά και την προστασία του ύψιστου αγαθού της δημόσιας υγείας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις