Οικονομία

Η Bundesbank θα συνεχίσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα

Τον Μάρτιο, η ΕΚΤ έδωσε στις 17 εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης τη δυνατότητα να μη δέχονται ως ενέχυρα τραπεζικά ομόλογα εγγυημένα από χώρες που μετέχουν σε προγράμματα στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να δέχεται όλα τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης ως ενέχυρο για τα δάνεια που χορηγεί, διαψεύδοντας δημοσιεύματα ότι έχει σταματήσει την αποδοχή χρέους των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ- δηλαδή της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

«Συνεχίζουμε να δεχόμαστε κρατικό χρέος των χωρών αυτών, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», δήλωσε εκπρόσωπος της Bundesbank.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα