Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

«Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα φέρει αποσταθεροποίηση»

ΦΩΤΟ REUTERS

Για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης του χρηματοοικονομικού συστήματος σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο ο επόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ.

Ο διάδοχος του Ζαν Κλωντ Τρισέ στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ιταλός Μάριο Ντράγκι, σε γραπτή του επιστολή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναφέρεται στις κύριες θέσεις και απόψεις του, σχετικά με το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική κρίση, ο Ιταλός τραπεζίτης τονίζει ότι «μια αναδιάρθρωση σε χώρα μέλος της ζώνης του ευρώ, θέτει έναν ισχυρό κίνδυνο αποσταθεροποίησης του χρηματοοικονομικού συστήματος, με σοβαρές συνέπειες για τις προοπτικές ανάπτυξης της Ευρωζώνης. Το κόστος μιας τέτοιας επιλογής, ξεπερνά τα οφέλη».

Τα κύρια σημεία αναφοράς της δράσης του, εξηγεί ο Ντράγκι, θα είναι «πραγματισμός, φερεγγυότητα και ανεξαρτησία», ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συμβάλει, πρώτα απ’ όλα, «στην προστασία της μεσοπρόθεσμης σταθερότητας των τιμών, σε όλη την Ευρωζώνη».

Ο Ντράγκι θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 24 Ιουνίου, ενώ 10 μέρες πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΚΤ: Όχι σε αναδιάρθρωση με ”κούρεμα” στην Ελλάδα

ΔΝΤ: Νεα μέτρα ναι – Αναδιάρθρωση όχι

ΔΝΤ: Διάσωση χωρίς αναδιάρθρωση για την Ελλάδα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε