Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Intracom Defense: Ανανέωσε συνεργασία με Raytheon και υπέγραψε συμβάσεις 58,6 εκατ. δολαρίων στην αεράμυνα

Intracom Defense: Ανανέωσε συνεργασία με Raytheon και υπέγραψε συμβάσεις 58,6 εκατ. δολαρίων στην αεράμυνα
ΦΩΤΟ Intracom

Στην επέκταση της πολυετούς της συνεργασίας με την αμερικανική εταιρεία Raytheon προχώρησε η Intracom Defense, υπογράφοντας νέες εξαγωγικές συμβάσεις ύψους 58,6 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, για την παραγωγή κύριων μονάδων του συστήματος αεράμυνας PATRIOT.

Οι νέες εργασίες που ανέλαβε η IDE, περιλαμβάνουν την κατασκευή συγκροτημάτων καθώς και την παροχή ανταλλακτικών και τεχνικών υπηρεσιών υποστήριξης και πιστοποίησης, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός διαστήματος 3 ετών και καλύπτουν ανάγκες Τρίτων Χωρών.

Από την αρχή της εμπλοκής της στο διεθνές πρόγραμμα PATRIOT το 2009 μέχρι σήμερα, η IDE έχει αποφέρει στη χώρα εξαγωγές που υπερβαίνουν συνολικά τα 425 εκ. $ ΗΠΑ και αφορούν σε συμβάσεις που έχουν ήδη εκτελεστεί.

Η αμερικανική εταιρεία βράβευσε και φέτος την IDE, για την απόδοση και την ποιότητα, σύμφωνα με το Star Supplier Excellence Award. Η Raytheon έχει καθιερώσει το παραπάνω πρόγραμμα επιβράβευσης για να τιμήσει τους προμηθευτές με τους οποίους έχει αναπτύξει μια άριστη συνεργατική σχέση και έχουν προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες που υπερβαίνουν τις απαιτήσεις των πελατών. Οι υποψήφιες εταιρείες αξιολογούνται με βάση αυστηρά κριτήρια στα οποία συμπεριλαμβάνονται η διασφάλιση υψηλής ποιότητας και οι έγκαιρες παραδόσεις. Η IDE – ηγέτιδα ελληνική εταιρεία στους τομείς της Άμυνας και Ασφάλειας και θυγατρική της Intracom Holdings – αποτελεί μία από τις 34 εταιρείες διεθνώς, οι οποίες αναγνωρίστηκαν από την Raytheon με την διάκριση 3 αστέρων.

Η εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει προϊόντα που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται στην εταιρία, στους τομείς των τακτικών επικοινωνιών, διοίκησης, ελέγχου και πληροφοριών (C3I), υβριδικών συστημάτων ηλεκτρικής ισχύος, ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, συστημάτων επιτήρησης, αναγνώρισης και ασφάλειας, μη-επανδρωμένων οχημάτων (UAV, USV), καθώς και λογισμικό αμυντικών εφαρμογών. Περιλαμβάνεται δε, στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ και συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής καθώς και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή αμυντικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις