Δευτέρα, 26 Φεβ.
14oC Αθήνα

Jumbo: Υψηλές προσδοκίες εν όψει εορτών – 10% περισσότερες πωλήσεις τον Νοέμβριο

Jumbo: Υψηλές προσδοκίες εν όψει εορτών – 10% περισσότερες πωλήσεις τον Νοέμβριο
Φωτογραφία: Eurokinissi

Αύξηση της τάξης του 10% σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo τον μήνα Νοέμβριο, ενώ όσο πλησιάζουν οι μέρες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, οι προσδοκίες είναι ακόμα μεγαλύτερες, καθώς κατά παράδοση, πραγματοποιείται το 30% των ετήσιων πωλήσεων. Για το σύνολο του έτους η διοίκηση αναμένει αύξηση του τζίρου κατά 12% και της κερδοφορίας κατά 15%.

Όσον αφορά, το ενδεκάμηνο 2023 οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo εμφανίζονται με μια αύξηση κατά +15% περίπου. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες του προηγούμενου μήνα και την πίεση στις εξαγωγές λόγω του πολέμου στο Ισραήλ, η διοίκηση εκφράζει την ικανοποίησή της για τους τζίρους Νοεμβρίου, καθώς όπως αναφέρει απέδωσε η εμπορική πολιτική.

Πώς κινήθηκαν τα καταστήματα

Τα 2 καταστήματα Jumbo της Λάρισας και το κατάστημα στην Καρδίτσα, παραμένουν κλειστά μετά το πρωτοφανές φαινόμενο πλημμύρας στις αρχές Σεπτεμβρίου, με μέριμνα για πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και ομαλή επαναλειτουργία.

Από τις αρχές του έτους και μέχρι σήμερα έχουν λειτουργήσει:

-Το ηλεκτρονικό κατάστημα του Ομίλου στη Ρουμανία

-το νέο ιδιόκτητο υπερκατάστημα στην πόλη Iasi (Ρουμανία)

-το νέο μισθωμένο υπερκατάστημα στο κέντρο του Plovdiv (Βουλγαρία)

Ανά γεωγραφική περιοχή

Αναλυτικά οι πωλήσεις Νοεμβρίου 2023 ανά χώρα είχαν ως εξής:

Στην Ελλάδα: Οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +11% περίπου.  Συνολικά για το 11μηνο του έτους 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +16% περίπου σε σχέση με το 2022.

Στην Κύπρο: Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Νοέμβριο του 2023, ήταν αυξημένες κατά 4% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το 11μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +12% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στη Βουλγαρία: Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +13% περίπου τον Νοέμβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το 11μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά 14% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στη Ρουμανία: Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +10% περίπου τον Νοέμβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το 11μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +15% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις