Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Lamda Malls: Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 25,3 εκατ. ευρώ – Ποιο είναι το πλάνο για τα εμπορικά κέντρα

Lamda Malls: Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 25,3 εκατ. ευρώ – Ποιο είναι το πλάνο για τα εμπορικά κέντρα

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 25,3 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε από την Lamda Malls, θυγατρική εταιρεία της Lamda Development, το χαρτοφυλάκιο της οποία περιλαμβάνει από τα πιο αξιόλογα εμπορικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η συνολική αξία χαρτοφυλακίου των εμπορικών κέντρων της εταιρείας Lamda Development ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, μετά και από την ενοποίηση του Designer Outlet Athens που αποτελεί την τελευταία προσθήκη, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ έως το 2028, όταν θα έχουν εγκαινιαστεί τα Vouliagmenis Mall και Riviera Galleria στο ακίνητο του πρώην αεροδρομίου.

Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει επίσης το The Mall Athens, Med Cosmos (Θεσσαλονίκη) και Golden Hall, τα οποία, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο ισολογισμό που αφορά το 2022, πέτυχαν σημαντικό κύκλο εργασιών, στα 604 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το Vouliagmenis Mall, το οποίο θα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας, και το Riviera Galleria στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού, θα περάσουν στη νεοσύστατη εταιρεία Ellinikon Malls Holding.

Να αναφερθεί, ότι μετά και από την εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού 31,7% από τη Varde Partners, το Μάιο 2022 έναντι τιμήματος 109 εκατ. ευρώ, η Lamda Development, αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο χάραξε στρατηγική ανάπτυξης.

Όσον αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 25 εκατ. ευρώ, καλύφθηκε από την εταιρεία με καταβολή μετρητών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε προς το Χρηματιστήριο.

Η επίσημη ανακοίνωση

H LAMDA DEVELOPMENT S.A. (η «Εταιρεία»), σύμφωνα με τον Κανονισμό 596/2014/ΕΕ και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έκαστος όπως ισχύει, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η θυγατρική της εταιρεία LAMDA MALLS Α.Ε. (η «LAMDA MALLS») προχώρησε, με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 18.12.2023, στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των €25.300.000 με την έκδοση 25.300.000 νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €1 εκάστης.

Κατά την ίδια Έκτακτη Γενική Συνέλευση, αποφασίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 (περί μετοχικού κεφαλαίου) του καταστατικού της LAMDA MALLS.

Η κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε από την Εταιρεία με καταβολή μετρητών. Ακολούθως, το μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA MALLS ανέρχεται στο ποσό των €521.329.652, διαιρούμενο σε 521.329.652 κοινές, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €1 εκάστης.

Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η Εταιρεία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA MALLS με ποσοστό 95,67% ενώ η αλλοδαπή θυγατρική εταιρεία του Ομίλου, LAMDA DEVELOPMENT (NETHERLANDS) B.V. συμμετέχει με ποσοστό 4,33%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις