Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Lavipharm: Νέα συμφωνία εξαγοράς φαρμάκου – Ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της

Lavipharm: Νέα συμφωνία εξαγοράς φαρμάκου – Ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της

Στην υπογραφή συμφωνίας με τη Sanofi για την εξαγορά του φαρμάκου Flagyl για την ελληνική αγορά προχώρησε η Lavipharm, η κυκλοφορία του οποίου αναμένεται εντός του β’ τριμήνου 2024, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς της σχετικής άδειας.

Οι ιστορικές πωλήσεις του φαρμάκου στην ελληνική αγορά ανέρχονται στο ποσό των  €1,4 εκατ. περίπου ετησίως, με χονδρικές τιμές.

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της Lavipharm. Τη ικανοποίησή του εξέφρασε ο κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. της Lavipharm, αναφέροντας ότι «είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ολοκληρώσαμε άλλη μια εξαγορά λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2023. Η προσθήκη του Flagyl, ένα σημαντικό και καταξιωμένο αντιβιοτικό που χαίρει της εμπιστοσύνης της ιατρικής κοινότητας, ενδυναμώνει περαιτέρω τη θέση μας στην φαρμακευτική αγορά».

Με πορεία περισσότερων από 100 ετών, η Lavipharm δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου από το 1911, έχοντας πάντα ως στόχο την αρωγή στο λειτούργημα των ιατρών και φαρμακοποιών, με την παροχή αξιόπιστων θεραπευτικών επιλογών. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των ασθενών.

Οικονομική πορεία

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα αποτελέσματα η Lavipharm πέτυχε αύξηση 39,6% στα EBITDA για το εννεάμηνο του 2023 τα οποία ανήλθαν σε 7,47 εκατ. ευρώ έναντι 5,35 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία τονίζει ότι, το γ’  τρίμηνο 2023 οι πωλήσεις εκτός Ελλάδας ύψους Ευρώ 1,1 εκατ. δεν πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό λόγω καθυστερήσεων στην παροχή ειδικών εξαγωγικών αδειών που απαιτούνται. Οι πωλήσεις αυτές θα συμπεριληφθούν με το ανάλογο αποτύπωμα στο Δ’ τρίμηνο του έτους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις