Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητσοτάκης: Μόνιμη η κινητικότητα στο Δημόσιο – Παράθυρο για παράταση από την τρόικα

Μητσοτάκης: Μόνιμη η κινητικότητα στο Δημόσιο – Παράθυρο για παράταση από την τρόικα

Υπάρχει ανάγκη για μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας στο Δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση από την τρόικα για το δεύτερο κύμα κινητικότητας.

Tην ανάγκη να συσταθεί ένας μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας στο Δημόσιο με διαφάνεια και κανόνες, διατύπωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του «Mega».

ένα μικρό ποσοστό απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας. Όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης, οι απολύσεις θα προέλθουν από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους υπάλληλους, αλλά και από υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ, που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση από την τρόικα για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε σε έναν μήνα. Όσο πιο συνεπείς είμαστε, τόσο πιο ισχυροί γινόμαστε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα».

Για τις κινητοποιήσεις, που έχουν προαναγγείλει οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «δεν μπορεί να μην αλλάξει τίποτα για να μην ξεβολευτούν κάποιοι. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε για μια ημέρα κλειστά σχολεία»

Τόνισε, πάντως, ότι ένα μικρό ποσοστό απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας. Όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης, οι απολύσεις θα προέλθουν από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους υπάλληλους, αλλά και από υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ, που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση από την τρόικα για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις

Από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013 έχουν οδηγηθεί εκτός Δημοσίου 226 υπάλληλοι, έπειτα από πειθαρχικό έλεγχο, είπε ο υπουργός και εκτίμησε ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά έως το τέλος του έτους.

Για τις κινητοποιήσεις, που έχουν προαναγγείλει οι εκπαιδευτικοί της ΟΛΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «δεν μπορεί να μην αλλάξει τίποτα για να μην ξεβολευτούν κάποιοι. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε για μια ημέρα κλειστά σχολεία».

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε