Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

NCH Capital: Οι Αμερικανοί επενδυτές και το τουριστικό project 120 εκατ. ευρώ της Κέρκυρας

NCH Capital: Οι Αμερικανοί επενδυτές και το τουριστικό project 120 εκατ. ευρώ της Κέρκυρας
ΦΩΤΟ Αρχείου

Περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν το προσεχές διάστημα από την NCH Capital Inc στην Κασσιόπη Κέρκυρας, για να υλοποιηθεί το Kassiopi project, ένα πολυτελές θέρετρο 5 αστέρων που φιλοδοξεί να αποτελέσει πολυτελή οικολογικό προορισμό, παγκοσμίου εμβέλειας. Θα επεκτείνεται σε 500 στρέμματα γης, όπου το 93% θα είναι χώρος πρασίνου ενώ η δόμηση θα περιορίζεται στο 7% της έκτασης, σε τρεις ξεχωριστές ζώνες, για την επίτευξη της αρμονίας και της διατήρησης του φυσικού τοπίου και σε σχεδιασμό που ακολουθεί τον Κερκυραϊκό ρυθμό, διατηρώντας αναλλοίωτο το παραδοσιακό στοιχείο.

Στην επίσημη έναρξη των εργασιών, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο διευθύνων σύμβουλος & επικεφαλής για τα Δ. Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Κύπρο κ. Ανδρέας Σάντης, τόνισε πως η “υλοποίηση του έργου αυτού δίνει για μια ακόμη φορά ψήφο εμπιστοσύνης από ένα επενδυτικό ταμείο που εδρεύει στις ΗΠΑ για το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού.”

Η NCH Capital είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός διαχείρισης επενδυτικών & επιχειρηματικών κεφαλαίων, με διεθνή παρουσία σε ΗΠΑ, Ρωσία, Λατινική Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Κύπρος, Κροατία, Ρουμανία, Αλβανία, Ουκρανία, Λετονία, Καζακστάν, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο. Μεταξύ των τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας συγκαταλέγονται οι επενδύσεις σε εισηγμένες εταιρείες, τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και οι επενδύσεις σε ακίνητα. Η NCH Capital δημιουργεί πολυτελή οικιστικά θέρετρα παγκοσμίου επιπέδου στην Ελλάδα και τα δυτικά Βαλκάνια

Στα επίσημα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Gregory Pfleger, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του Πρέσβη των Η.Π.Α. κ. Geoffrey Pyat χαρακτηρίζοντας την επένδυση ως ένα σημαντικό παράδειγμα των κερδών που μπορούν να αποκομίσουν και οι δύο χώρες από την σύσφιξη των επιχειρηματικών σχέσεων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, η Υπουργός Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, και άλλα μέλη της Κυβέρνησης καθώς επίσης πλήθος εκπροσώπων της τοπικής πολιτικής, πολιτειακής και δημοσιογραφικής κοινωνίας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις