Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

NJV Athens Plaza: Επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ στο ιστορικό ξενοδοχείο Συντάγματος – Τα νέα «πράσινα» σχέδια

NJV Athens Plaza: Επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ στο ιστορικό ξενοδοχείο Συντάγματος – Τα νέα «πράσινα» σχέδια

Την νέα επένδυση σε 50 «έξυπνες» Business Classic Rooms στο πλαίσιο προγράμματος ανακαίνισης για τη διετία 2023 με 2024 ανακοίνωσε η διοίκηση του NJV Athens Plaza, του ιστορικού ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της αειφόρας πολιτικής που ξεκίνησε το 2016 και διαρκώς εξελίσσεται, με στόχο το μηδενικό αντίκτυπο.

Όσον αφορά τα 50 νέα, σύγχρονα, smart δωμάτια η επένδυση υλοποιείται με έμφαση στην αειφορία, όπως υπαγορεύει η πράσινη πολιτική της εταιρείας. Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου διαθέτουν σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό και οπτικοακουστικά μέσα, σύστημα φωτισμού πλήρως αυτοματοποιημένο και ελεγχόμενο, κουφώματα νέας τεχνολογίας με θερμοδιακοπή και ενεργειακά κρύσταλλα, άρτιο κλιματισμό, παροχές που προσδίδουν ευεξία και άνεση στον χώρο.

Πρόγραμμα ανακαίνισης

Οι ανακαινίσεις των δωματίων ουσιαστικά ακολουθούν τις πρώτες και πολύ σημαντικές ανακαινίσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 21 σουίτες μεταξύ των ετών 2019 – 2023. «Οι ανακαινισμένες σουίτες μας πέραν του εξαιρετικού επιπέδου φιλοξενίας που προσφέρουν είναι ιδανικές για την ανάληψη μικρών ιδιωτικών, επαγγελματικών συναντήσεων» τόνισε η κα Ρόζα – Μαρία Τσιριγώτη, Guest Relations – CSR Manager Athens Plaza Hotel, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου.

Πρόγραμμα Αειφορίας

Όσον αφορά την πολιτική βιωσιμότητας, η ίδια τόνισε ότι «το NJV Athens Plaza, έχει κάνει την αειφορία πραγματική αποστολή». Το ξενοδοχείο, έχοντας ξεκινήσει την αειφόρα πορεία του από το 2016, εξελίσσεται διαρκώς και είναι έτοιμο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του νέου ταξιδιώτη με σεβασμό στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον και με στόχο τον μηδενικό αντίκτυπο.

Ιστορική πορεία

«Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία που ξεκίνησε τη δραστηριότητα του το 1980 και βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία που έχει λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης σημαντικών προσωπικοτήτων.

Οι σημερινοί ταξιδιώτες αναζητούν διαφορετικές εμπειρίες που προάγουν τη συναισθηματική σύνδεση και το να δημιουργούν αναμνήσεις και εμείς αυτό το προσφέρουμε» τόνισε ο Δημήτρης Σκλαβενίτης, Διευθυντής Πωλήσεων στο Athens Plaza Hotel.

Ο ίδιος απέδωσε τον 12μηνο τουρισμό που καταγράφει η Αθήνα, κατά κύριο λόγο στην καλή αεροπορική σύνδεση, πρωτίστως με την Αμερικανική Ήπειρο, αλλά και στην κρουαζιέρα.

Παρουσιάζοντας το φετινό τουριστικό μείγμα του ξενοδοχείου, 27% ήταν τουρίστες από Αμερική – την οποία και χαρακτήρισε ως τη σημαντικότερη αγορά τουρισμού πολυτελείας – 130% αύξηση σημείωσε η Κίνα που τα προηγούμενα χρόνια λόγω πανδημίας ήταν κλειστή, στο +63% κινήθηκε η Αυστραλία και +31% η Βραζιλία αντίστοιχα.

Να σημειωθεί, ότι το ξενοδοχείο NJV Athens Plaza αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά ξενοδοχεία στην Αθήνα. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχειακά 5* καταλύματα του κέντρου. Διαθέτει πλούσια ιστορία που ξεκινά από το 1980, η εξαιρετική τοποθεσία του, η πολυτέλεια και η κομψότητά του το καθιστούν διαχρονικό.

Έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τουριστική ιστορία της Αθήνας, στην πολιτιστική σκηνή της πόλης, αφού έχει αποτελέσει σημείο συνάντησης και διαμονής κορυφαίων προσωπικοτήτων και τόπος φιλοξενίας σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα στα χρόνια.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις