Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Παραπονεμένα λόγια” από τον Νταλάρα για το κούρεμα

Παραπονεμένα λόγια” από τον Νταλάρα για το κούρεμα

Ξανρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για να κλείσει το κούρεμα ενώ διαρρέει ο εκπρόσωπος των τραπεζών Τ.Νταλάρα στους Financials Times πως ”άλλα μας έλεγαν και άλλα μας λένε τώρα” αναφερόμενος στους αξιωματούχους της ευρωζώνης και στο επιτόκιο των νέων ομολόγων.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως μετά το ναυάγιο της Παρασκευής, που κάποιοι το θεώρησαν ως μέρος των διαπραγματευτικών κινήσεων, η ελληνική κυβέρνηση και ο Τ.Νταλάρα θα τα ξαναπούν την Τετάρτη και μέχρι την Παρασκευή θα έχουν καταλήξει σε ένα προσχέδιο συμφωνίας.

Όλα δείχνουν πως το κούρεμα θα κλείσει γιατί :

– Διαφορετικά οι συνέπειες για Ελλάδα, Ευρωζώνη αλλά και τις τράπεζες θα είναι καταστροφικές
– Οι μαζικές υποβαθμίσεις στν Ευρώπη επιταχύνουν τις εξελίξεις
– Οι πιέσεις είναι αφόρητες κυρίως από τη γερμανική κυβέρνηση αλλά και το ΔΝΤ
– ΔΕΝ υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο εαν καεί το PSI

Μεγάλο αγκάθι παραμένει το ύψος του επιτοκίου στα νέα ομόλογα

Ευρωζώνη και ιδίως Γερμανία και ΔΝΤ επιθυμούν επιτόκιο πολύ χαμηλότερο του 4% για να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ενώ το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) εμμένει στο 4%.

Μάλιστα η Le Μonde αποκαλύπτει πως η Ελλάδα πρότεινε επιτόκιο στο 3% και πως το ΔΝΤ πιέζει για 2%.

”Παραπονεμένα λόγια” από τον Τ.Νταλάρα

Αυτά ακούει ο γενικός διευθυντής του IIF Τ.Νταλάρα και βγάζοντας ”κομπιουτεράκια” υπολογίζει πως με αυτά τα επιτόκια, του 2 και 3% το κούρεμα θα φτάσει εως και το 80%, που απέχει δηλαδή κατά πολύ όπως λέει από το 50%, που είχε αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.

Μάλιστα ο ίδιος αναγνωρίζει ακόμα και δημοσίως πως οι Έλληνες αξιωματούχοι διαπραγματεύονται καλόπιστα, σε αντίθεση με τους ευρωπαίους και διαρρέει πως θα καταφύγει στους Μέρκελ και Σαρκοζί.
”Η κα Μέρκελ και ο κ.Σαρκοζί και όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν δηλώσει ότι ήθελαν συμφωνία με κούρεμα 50% και σε εθελοντική βάση.Ορισμένοι από τους ίδιους τους συνεργάτες τους δεν ακολουθούν αυτή την απόφαση.Αυτοί που θα περίμεναν από τους ιδιώτες επενδυτές να δεχθούν παράλογες ζημίες στο κουπόνι, δεν κατανοούν την φύση μίας εθελοντικής συμφωνίας”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε