Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Protergia: Η συνεργασία της με τον Αντετοκούνμπο και οι κοινές τους αξίες

Protergia: Η συνεργασία της με τον Αντετοκούνμπο και οι κοινές τους αξίες

Μία ισχυρή συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο υπέγραψε η Protergia του ομίλου MYTILINEOS, ο μεγαλύτερος ιδιώτης πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, με μερίδιο που ξεπερνά το 6,5% και αγγίζει τους 250.000 πελάτες.

Η συνεργασία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τη γνωστή εταιρία υλοποιείται σε μία περίοδο που ο κλάδος της ενέργειας υπόκειται σε μεγάλες αλλαγές, όμως η Protergia, έχει καταφέρει να καταστεί ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, με πρωτιά τόσο στην παραγωγή και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, όσο και στην παροχή φυσικού αερίου. 

Διαθέτει 1.200 MW θερμικών έργων στην Ελλάδα με καύσιμο φυσικό αέριο και ένα χαρτοφυλάκιο έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα), που ξεπερνά το 14% του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου θερμικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Μέσω της Protergia, ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου που δραστηριοποιείται η MYTILINEOS, συγκεντρώνει, την διαχείριση όλων των πάγιων και ενεργειακών δραστηριοτήτων της εταιρείας. Ως παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας, με ιδιωτικές επενδύσεις σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, η εταιρεία υλοποιεί συνεχώς φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις, προσφέροντας στην ελληνική οικονομία και στην απασχόληση.

Η συνεργασία

Όσον αφορά την επιλογή της να συνεργαστεί με τον Γ. Αντετοκούνμπο, η Protergia τον επέλεξε, καθώς αποτελεί έναν μαχητή, που με όπλο το ταλέντο του, κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ, διατηρώντας την ποιότητα του χαρακτήρα του και τις αξίες του. Ο διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστας έχει κατακτήσει κορυφαίους τίτλους σε προσωπικό επίπεδο, έχοντας γίνει ο ηγέτης της ομάδας του, οδηγώντας τους Bucks προς την κατάκτηση του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου. Είναι ένα άνθρωπος που μπορεί να κάνει αυτό που φαίνεται αδύνατο, να συμβεί.

Χαρακτηριστικά, δηλώνουν από την εταιρεία: «Η συνεργασία της Protergia συνδέεται άρρηκτα με το DNA της εταιρείας MYTILINEOS, που επιδιώκει να βρίσκεται πάντα στην κορυφή, με πυξίδα πάντα το όραμα, την αποστολή και τις αξίες της».

Όπως τις απαριθμούν από την εταιρεία, οι αξίες της Protergia είναι οι εξής:  Αποτελεσματικότητα με προτεραιότητα την Ασφάλεια, Αδιάκοπος Αγώνας των Ανθρώπων για Ανταγωνιστικότητα, Σεβασμός και σημαντικός Ρόλος για κάθε Εργαζόμενο και Συνεχής Πρόοδος από Όλους σε Όλα. Επίσης, από τον όμιλο, τονίζουν ότι οι παράγοντες επιτυχίας είναι δύο: Ομαδικότητα και Αριστεία.  

Σχετικά με τη MYTILINEOS, ιδρύθηκε το 1990, ξεκινώντας ως μετεξέλιξη της παλαιάς μεταλλουργικής οικογενειακής επιχείρησης, που κατάφερε να εξελιχθεί σήμερα σε μια κορυφαία ελληνική πολυεθνική. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες και στις 5 ηπείρους, με περισσότερους από 3.600 εργαζόμενους και τέσσερις τομείς δραστηριότητας, της Μεταλλουργίας, των Υποδομών & Ολοκληρωμένων Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Ηλεκτρικής Ενέργειας & Εμπορίας Φυσικού Αερίου, της Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις