Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρεκόρ φόρων σε καύσιμα και ακίνητα για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η έκθεση της Κομισιόν είναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτική για το τι συμβαίνει με τη φορολόγηση στη χώρα μας εν μέσω κρίσης

Με βάση τα στοιχεία από τις 28 χώρες της Ένωσης η χώρα μας κατατάσσεται στην 5η θέση σε ό,τι έχει να κάνει με τη φορολόγηση των ακινήτων και στην 8η σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των καυσίμων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα υπάρχουν και παράδοξα. Παρά την υπερφορολόγηση σε καύσιμα και ακίνητα, αλλά και τις αυξήσεις στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων ως ποσοστό του ΑΕΠ η φορολόγηση βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Ενώ στην ευρωζώνη ο μέσος όρος είναι στο 40,4% του ΑΕΠ και στην Ευρώπη των 28 στο 39,4% στην Ελλάδα βρίσκεται στο 33,7%.
Αυτό φαίνεται ότι οφείλεται στο πολύ μεγάλο ποσοστό φοροδιαφυγής στη χώρα μας, γεγονός που “επιβάλει” και την υπερφορολόγηση των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Στέλεχος της Κομισιόν που συμμετείχε στην κατάρτιση της έκθεσης σημειώνει: «Παρά τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς από ό,τι δείχνουν οι επιμέρους φορολογικοί δείκτες, η Ελλάδα παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα όσον αφορά στην είσπραξη φόρων».

«Πρόκειται για επίδοση αρκετά χαμηλά για ένα παλαιό μέλος της Ένωσης» παρατηρούν ειδικοί στις Βρυξέλλες και προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε φοροελάφρυνση θα ήταν σκόπιμο να επικεντρωθεί μόνο στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης:

Η “καυτή πατάτα” στα χέρια του Χαρδούβελη – Ποιό είναι το “σχέδιο μάχης” για μείωση των φόρων – Πως θα πειστεί η Τρόικα

«Πράσινο» από το ΣτΕ για την πώληση 8 φορέων του Δημοσίου – Στο ΤΑΙΠΕΔ οι μετοχές τους

Πως αεροπλάνα της Lufthansa έφερναν δισεκατομμύρια στην Ελλάδα – Το task force της ΤτΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης – “Χλώμιασε” ο Προβόπουλος

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε