Παρασκευή, 24 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΣΕΤΕ: “Τρελή” η τρόικα

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Τρελή” χαρακτήρισε ο πρόεδρος του του Δ.Σ.του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης την άποψη της τρόικας για νέα αλλαγή στους συντελεστές του ΦΠΑ στον τουρισμό και ιδίως στην εστίαση, καθώς τόνισε ότι μια χώρα δεν είναι σοβαρή ΌΤΑΝ αλλάζει κάθε τέσσερις μήνες συντελεστές.

 Με τη θέση αυτή ο κ. Ανδρεάδης εξέφρασε ουσιαστικά την κυρίαρχη άποψη των τουριστικών επιχειρήσεων να διατηρηθεί ο συντελεστής του 13%. ασκώντας παράλληλα δριμεία στους υποστηριχτές της επιστροφή στη δραχμή λέγοντας ότι “ο ΣΕΤΕ θα δώσει τη μάχη για την ανάπτυξη και ένα ποιοτικό τουρισμό μέσα στο ευρώ”.

“Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να γίνει Ουγκάντα ή Νιγηρία” είπε χαρακτηριστικά χαρακτηρίζοντας “απολύτως λανθασμένη” την άποψη περί ενδεχόμενου επιστροφής στη δραχμή.

Μιλώντας στη καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σημείωσε ότι το 2013 υπερκαλύφθηκε ο στόχος των αφίξεων και των εσόδων στον τομέα του τουρισμού και εκτίμησε ότι το 2014 στόχος είναι η έλευση 18.000.000 τουριστών και 13 δισ. ευρώ εσόδων.

Για το το 2013 ανέφερε μάλιστα ότι το μερίδιο της ελληνικής αγοράς αυξήθηκε κατά 10%. όταν άλλες χώρες όπως η Αγγλία, η Ισπανία και η Τουρκία έμειναν σε μηδενικά επίπεδα, ενώ η Αίγυπτος έχασε 25%.

Με βάση το Οδικό Χάρτη για το 2021 στόχος είναι η άφιξη 22-24 εκατ. τουριστών και 18-19 δισ. ευρώ εσόδων και αφού εξήρε την στήριξη του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης επισήμανε ότι υπό προϋποθέσεις το 2014 οι προοπτικές είναι εξαιρετικές.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη:

– Πολιτικής σταθερότητας

– Σταθερού και ελκυστικού φορολογικού καθεστώτος

– Χρηματοδότησης επιχειρήσεων

– Συμπόρευσης των κοινωνικών εταίρων

– Προσέλκυσης επενδύσεων, λέγοντας μάλιστα ότι υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση

Υπογράμμισε τέλος απαντώντας σε ερωτήσεις την ανάγκη να προωθηθεί από την ΕΕ η έκδοση ηλεκτρονικής βίζας, καθώς εν έτει 2013 είναι απαράδεκτο να μην απλοποιούνται οι διαδικασίες που μπορούν να τονώσουν ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διατηρούν στο 13% τον ΦΠΑ εστίασης χωρίς έγκριση της τρόικας

Τρόικα… μετ’ εμποδίων – Έκαναν πίσω στους πλειστηριασμούς, επιμένουν για απολύσεις, ΕΑΣ και φόρο στα ακίνητα

Και ο Μαυραγάνης διέψευσε την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε